avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical somaj

buna ziua va rog sa-mi raspundeti cateva intrebari
eu sunt in somaj din data de 27/07/2009 ca absolventa de facultate si sunt insarcinata mie somajul mi se incheie pe 27/03/2010 si as vrea sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani.
1.Intrebarea mea este daca imi pot lua concediu medical fiind somera ca sa imi pot prelungi somajul?
si daca pot lua cine imi da concediul?
2.dar concediul prenatal si post natal pot sa iau si de cand?
va multumesc anticipat astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:14, 15 Februarie 2010
1. In perioada cat sunteti in somaj puteti beneficia de concediu medical, care prelungeste perioada de somaj.
2. Certificatul medical il da medicul (chiar si cel de familie, care trebuie sa vizeze si orice alt certificat medical), il duceti la AJOFM care il calculeaza si il plateste.
3. Se pare ca unii medici au ramas in urma cu legislatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului flo1982 flo1982 Buna ziua, va rog imi spuneti in cazul in care acum sunt in somaj, cand termin cele 6-8 luni de somaj, pot intra direct in prenatal si pot obtine indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului din somaj tutulyna tutulyna salut.ma poate lamuri cineva?#-o sunt in somaj pana pe 12 feb.sunt insarcinata din 24 aug,deci acum am 24sapt si 2zile. am avut prob cu sarcina si am fost ... (vezi toată discuția)
Referitor concediu prenatal n_adriana82 n_adriana82 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica insarcinata in 31 de saptamani si am fost la medicul de familie pentru a-mi lua concediu prenatal. Precizez ca sunt somera, ... (vezi toată discuția)