Buna ziua, am o intrebare: daca ma duc la banca sa fac un credit, sau un leasing eu ca inteprindere individuala, ei verifica cnp-ul meu ca persoana fizica sau ma verifica ca inteprindere individuala?
Teoretic ar trebui sa va verifice CNP-ul, pt ca I.I nu are personalitate juridica, de acea nici nu primeste "J" la Reg. Comertului, ci "F".
Practic, la ce bulibaseala e la banci privitor la PFA (va spun eu, ca sunt in situatia dvs), habar nu o sa aiba si o sa va caute dupa toate criteriile.
Sunteti inregistrat ca rau-platinic sau care e, mai exact, sensul intrebarii dvs?
Datorita unui ''prieten'' pe care l-am ajutat cu un credit micut acum 5 ani sunt in baza lor de date inca vreo doi ani am inteles, ca persoana fizica. De aceea ma gandeam ca daca am profit ca intep.indiv. ma cauta dupa CUI respectiv F si nu dupa CNP chiar daca nu am personalitate juridica. Nu stiu , cert este ca nimeni nu poate sa-mi dea un raspuns exact , nici cei de la banca asa ca nu am decat sa incerc.....
Va multumesc pentru raspuns!
Fiind reprezentantul legal al II, si intreprinderea neavand personalitate juridica, va vor cere copie dupa CNP si vor verifica in Biroul de Credite. Dar, daca aveti dovada ca imprumutul prietenului a fost achitat, puteti face cerere dv personal la BC pentru a va scoate din lista, anexand copie dupa dovada platii si adresa de inchidere a contului.