avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Birou de credit-centrala riscului de credit
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Birou de credit-centrala riscului de credit

care este diferenta intre Biroul de Credit si Centrala Riscului de Credit?
Cel mai recent răspuns: Sorin Sorin , Consultant credite si finantari 22:38, 11 Ianuarie 2015
Buna ziua!
O prima deosebire consta in faptul ca Biroul de Credit este o societate pe actiuni iar Centrala Riscurilor Bancare este o structura specializata in cadrul BNR.
Apoi curg mai multe deosebiri:
- in BC furnizeaza informatii doar Participantii, in CRB furnizeaza informatii toate institutiile bancare.
- catre Biroul de credit sunt furnizate informatii doar despre persoane fizice, in CRB sunt furnizate informatii atat despre persoane fizice cat si juridice
- difera termenul in care sunt pastrate informatiile
- difera procedura de obtinere de informatii
etc

Se poate face o mica lucrare pe aceasta tema :-)

Spor si voie buna!
daca nu sunt inregistrat ca rau platnic la Birul de Credit poate ca sunt inregistrat la Centrala Riscurilor Bancare? (am avut intarzieri in 2002,dar nu mai sunt inregistrat la biroul de credit)
Buna ziua!
In conformitate cu prevederile Regulamentului BNR 2/2012, in Centrala Riscurilor de Credit datele sunt prelucrate pe o perioada de 7 ani.
Cel mai sigur, mergeti intr-o unitate bancara, faceti o analiza pentru obtinerea unui credit si vedeti daca mai apar mentiuni despre dumneavoastra in CRC sau BC.

Spor si voie buna!
Bancile vor verifica in BC deoarece au contract direct cu ei. Daca e sa o luam logic informatiile ar trebui sa fie identice fiind diferita vechimea pastrarii lor. Pentru detalii exacte puteti solicita primirea informatiilor, online"
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare crb fara acordul meu acmilan acmilan Buna ziua, Am date certe si sigure ca, recent, s-au facut interogari la Centrala Riscurilor Bancare, pe numele meu, folosindu-se datele mele personale, fara ... (vezi toată discuția)
Verificare crb si bc belciugeanus belciugeanus Buna seara, am fost la o banca sa cer o reesalonare la un credit. In anul 2007 cand am facut creditul l-am facut fara codebitori, giranti, etc ( sotul nu a ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp esti scos din evidenta centralei de riscuri bancare zzanetta zzanetta Am avut un credit la BCR in 2005 , dupa o luna de neplata am fost preluat de EOS-KSI ,cat timp figurez la CRB , dupa ce perioada pot fi scos din CRB mai am ... (vezi toată discuția)