avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... consultare CRB fara acordul meu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

consultare CRB fara acordul meu

Buna ziua,

Am date certe si sigure ca, recent, s-au facut interogari la Centrala Riscurilor Bancare, pe numele meu, folosindu-se datele mele personale, fara a mi se solicita si fara a-mi da acordul in acest sens. Mentionez ca nu am solicitat nici un credit si nici nu intentionez sa fac acest lucru.

Cel care a realizat acest lucru este angajatul unei banci si a facut acest lucru doar pentru a vedea, asa, ce mai fac eu cu bancile, cum stau, ce credite am etc.

Ce parere aveti de situatie? Este legal ce a facut?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:06, 27 Martie 2012
Consultarea in bazele de date BC si CRB se poate face doar pe baza unei cereri semnate de dvs.
Aveti cont la acea banca sau care e legatura intre dvs si acel angajat ?. Acel angajat a facut cererea in numele dvs sau in numele bancii?

selectat din link
Persoanele fizice şi persoanele juridice pot obţine informaţii de la CRC numai dacă le solicită în nume propriu sau pe numele societăţii pe care o reprezintă

Cine poate consulta informaţia din baza de date a Centralei Riscului de Credit şi în ce scop?

Persoanele declarante pot consulta baza de date a CRC la deschiderea de cont, la acordarea de credite, etc. sau pentru monitorizarea comportamentului de plată al debitorilor proprii, în conformitate cu prevederile art. 24 din Regulamentul BNR nr. 2/2012.



[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou de credit-centrala riscului de credit puncuskaa puncuskaa care este diferenta intre Biroul de Credit si Centrala Riscului de Credit? (vezi toată discuția)
Verificare crb si bc belciugeanus belciugeanus Buna seara, am fost la o banca sa cer o reesalonare la un credit. In anul 2007 cand am facut creditul l-am facut fara codebitori, giranti, etc ( sotul nu a ... (vezi toată discuția)
Centrala incidentelor de plati RaluHecsko RaluHecsko Buna ziua, Sotul meu a aflat ca figureaza in CIP cand am optat sa aplicam pentru un credit imobiliar. Stiind ca nu a avut datorii la banci a facut ... (vezi toată discuția)