avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit forfetar

am infiintat o firma in sept. 2009 iar acum contabila imi spune ca trebuie sa platesc pana pe 2o feb anul 550 lei impozit forfetar de pe 2009. eu nu mai inteleg nimic din acest impozit .Ce impozit trebuie sa platesc pe anul 2009 si pana cand ?
Si pt anul acesta daca platesc impozit forfetar si cand se face ( in ce luni ) ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:37, 11 Februarie 2010
Cei care au infiintat firme in 2009 , nu platesc impozit forfetar....
11indice 6. Contribuabilii înfiinţaţi în cursul anului nu intră sub incidenţa prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul în care se înregistrează la oficiul registrului comerţului, însă aceştia sunt obligaţi la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II "Impozitul pe profit" din Codul fiscal.

Nu aveti de plata impozit minim pentru anul 2009, anul infiintarii, dar aveti de plata impozit pe profit , in cazul in care veniturile sint mai mari decit cheltuielile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar ga-ga ga-ga Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)
societate noua remus1 remus1 Am auzit ca daca-ti deschizi o societate noua esti scutit de forfetar in cazul in care el exista, 3 ani. Stie cineva ceva??? Va multumesc.. (vezi toată discuția)
Firmele infiintate in 2010 platesc impozit minim(forfetar) Development Training Consulting Development Training Consulting Nu este destul de clar, o parte sustin ca se plateste impozit forfetar si de catre firmele infiintate in 2010 iar o parte sustin ca nu se plateste. Cum o fi? (vezi toată discuția)