Bună seara fiți amabili cei care știți vă rog frumos să-mi răspundeți și mie dacă atunci când lucrezi cu cuptorul de pizza din bucătărie neavând nici o calificare în acest domeniu, nu trebuie ca angajatorul să trimită la cursuri de calificare acești angajați și nu trebuie neapărat să le facă asigurări medicale obligatorii ca și în cazul curierilor care livrează pizza,paste,etc pe scutere fără permis pentru aceștia din urmă angajatorul nu trebuie să le facă asigurare medicală de sănătate cat si șoferilor curieri ? Curierii nu au nevoie de autorizație ARR și de cursuri și examen similar cu cel pentru obținerea permisului de conducere pentru transportul de bunuri și servicii de catering (respectiv livrări de mâncăruri preparate pentru ca eu știu ca trebuie să dea un examen similar cu cel pentru obținerea atestatului de uber/bolt/taxi examen ce se susține la ARR și se obține un atestat pentru acest lucru? Pentru că eu așa știu ! Iar cei care scot pizza din cuptoarele încinse și lucrează la temperaturi mari nu trebuie neapărat făcute neapărat asigurările medicale pentru muncă în condiții extreme care în același timp este și vânzătoare și șef de magazin și organizează și programul pentru fiecare angajat începând cu cei din bucătărie, șoferi și tot personalul din acel punct de lucru și este mereu într-un stres permanent și mai trebuie să fie și femeie de serviciu după ce închide niciodată la ora 23 cum este programul deși programul este de la 10.45-23.00 ea pleacă și la orele 2-3 asigurându-se doar transportul la întoarcere a spre casă când numai există posibilitatea de transport în comun sau au același statut și aceeași protecție ca și un angajat care nu vinde flori sau semințe sau țigări ,sucuri și băuturi alcoolice și care nu este expus nici unui pericol ?
Cine știe vă rog frumos să mă lămuresc a și pe mine! Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și ajutor
Art. 194 C.mun.
(1) Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, după cum urmează:
a) cel puţin o dată la 2 ani, dacă au cel puţin 21 de salariaţi;
b) cel puţin o dată la 3 ani, dacă au sub 21 de salariaţi.
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesională, asigurată în condiţiile alin. (1), se suportă de către angajatori
Art. 157 C.mun.
(1) In cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala in conditiile prevazute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) indemnizatia de concediu va fi stabilita conform art. 150.
(3) Perioada in care salariatul beneficiaza de concediul platit prevazut la alin. (1) se stabileste de comun acord cu angajatorul. Cererea de concediu platit pentru formare profesionala va fi inaintata angajatorului in conditiile prevazute la art. 156 alin. (1)
Concediul de studii.
Allex27
Buna ziua. Lucrez intr-un depozit alimentar iar in acelas timp urmez si cursurile unei facultati la Fr (primul an). Peste doua saptamani urmeaza sesiunea iar ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii
dragos79
Buna seara. Am si eu o intrebare. Sunt medic si lucrez la o firma privata.
Pentru a putea sa-ti iei dreptul de libera practica anual trebuie sa strangi ... (vezi toată discuția)
Concediu
dezdemona_dezy
buna seara am si eu o intrebare sunt angajat si as dori sa urmez un curs care se desfasoara in week end in alta localitate as vrea sa stiu ce pot face ca sa ... (vezi toată discuția)