avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfi - contract de comodat auto cu alta persoana
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfi - contract de comodat auto cu alta persoana

Pfi - contract de comodat auto

Se poate face contract de comodat între pfi ul meu și o alta persoana pentru a folosi autoturismul ? (Tatăl meu, mai exact )

De asemenea, făcând contractul de comodat, se poate trece cif ul pe bon la benzinărie( valoare sub 500 de lei ) pentru a deduce 50% din cheltuieli?

De asemenea, tot ce trebuie sa fac e sa trec valoarea bonului în registru( care din ele? Ca am 3 ?) Și la final când depun declarația unica sa calculez jumătate din valoarea tuturor bonurilor, pentru a scădea taxele

Exista vreo limita lunara ? Eu am o naveta de 100 - 150km zilnica + 50km in scop personal, deci preconizez bonuri într o luna pentru echivalentul a 450l ( 4000 lei - jumătate fiind 2000 lei )
*menționez ca banii primiți pe pfi sunt tot cam acolo, scopul meu cumva nu e sa produc profit, m as mulțumi și dacă nu as fi rău pe pierdere, prioritatea in acest moment e acumularea cunoștințelor, banii probabil vor veni în câțiva ani + faptul ca sunt angajat pe CIM in alta parte

Se intampla ceva dacă îmi intra pfi ul pe minus? E o varianta pur și simplu să arunc din bonuri la gunoi ca să îl țin pe profit ?

Am gândit bine pana aici ?
Îmi cer scuze, sunt la început și e o lume total noua pentru mine

*e factura + semnătura digitala, e obligatoriu sa am și asa ceva ? În afara de bonurile de motorina ( sub 500 de lei pe bon ) nu planuiesc sa am alte cheltuieli deductibile

Va mulțumesc pentru ajutor !
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2025
luciam29, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul impozit si contributii pensie si sanatate Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic colaborator ( un fel de PFi) si sunt si salariata in spital de stat. Pt 2023 am un profit sub 12 salarii brute minime pe economie, dar am ... (vezi toată discuția)
Pfi rog un mic ghid - lamuriri gimida gimida Buna ziua, Incepand cu sfarsitul lunii septembrie am deschis un PFI ca si asistent medcal pentru o colaborare cu un centru de permanenta. As dori mai multe ... (vezi toată discuția)
Păstrare bonuri de la motorina eduard56463 eduard56463 Daca pun motorina de 200 lei pt masina de pfa cu contract de comodat, pot sa solicit si factura de la aceea benzinărie? fiindca bonurile o sa se decoloreze in ... (vezi toată discuția)