Sunt în concediu de creștere copil.
Copilul împlinește 2 ani pe 21.07.2025.
Ar trebui sa ma intorc la munca când copilul face 1 an și 10 luni (21.05)
Am contractul de munca suspendat pana când copilul împlinește 2 ani (21.07)
Tatal nu își va lua lunile tatălui, el ducandu se în continuare la munca.
Eu nu vreau sa ma intorc la munca când copilul împlinește 1 an și 10 luni, ci vreau când împlinește este 2 ani.
Știu ca voi fi casnica și nu voi avea niciun venit în aceste 2 luni.
Voi fi asigurata medical pana la 21.05 inclusiv, adică pana când fata împlinește 1 an și 10 luni?
Pot fi coasigurat la locul de munca a soțului meu?
La munca trebuie sa reveniti dupa ce implineste copilul 1 an si 11 luni. ..pentru ultima luna, depuneti cerere de concediu fara plata la angajator si apoi anuntati AJPIS.
Potrivit legii, persoana care a solicitat inițial concediul și indemnizația pentru creșterea copilului poate opta pentru concediu fără plată sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată potrivit art. 11 alin. (2) din ordonanța de urgență, cererea pentru acordarea acestuia se depune și se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 și 22 din ordonanța de urgență nr.111/2010.
Eu trebuie sa ma intorc la munca când copilul face 1 an și 10 luni. Dosarul de indemnizație a fost depus după data de 19 septembrie 2023.
Dar dacă intru în concediu fără plată, sunt asigurata din punct de vedere medical?
Va mulțumesc!
Se ia in considerare data nasterii copilui , nu data cand ati depus dosarul.
În perioada în care beneficiati de CFS , persoana îndreptățită are calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, în condițiile prevăzute de art. 154 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.