avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! M-am pensionat în urmă cu 4 ani de zile. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! M-am pensionat în urmă cu 4 ani de zile. Aș vrea ...

Buna ziua !
M-am pensionat în urmă cu 4 ani de zile. Aș vrea să știu dacă în decizia de recalculare primită în luna august 2024 aveam dreptul să beneficiez de PUNCTE DE NECONTRIBUTIVITATE pentru anii de facultate (la zi) și pentru perioada stagiului militar.
Multumesc anticipat pentru răspuns !
Cel mai recent răspuns: ioanpp , utilizator 16:57, 28 Februarie 2025
Aceste puncte pentru perioadele asimilate v-au fost acordate deja , conform prevederilor Legii 263/2010 - lege pe care dvs. v-ati pensionat - si au fost preluate in totalul punctelor de pensie la aplicarea noii legi ( adica , la recalculare ) . Prin urmare , nu mai aveti ce puncte sa primiti in plus . Doar ca nu apar explicit pe noua decizie .
Multumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in decizia de pensionare recalculata , perioada facultatii ... stela chelner stela chelner Buna ziua, In decizia de pensionare recalculata , perioada facultatii este incadratata la stagiu asimilat necontributiv, si astfel pensia este diminuata . Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca acum am 3.30297 puncte, la acestea se adauga cele ... miro56ro miro56ro buna ziua daca acum am 3.30297 puncte, la acestea se adauga cele necontributive si cele de stabilitate pentru recalcularea pensiei? multumesc (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Cazacu Stefan Cazacu Stefan Buna ziua, As dori sa stiu daca beficiez de puncte de stabilitate la recalcularea din septembrie 2024. Am iesit la pensie in 2019, aveam peste 30 de ani de ... (vezi toată discuția)