avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, In decizia de pensionare recalculata , ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, In decizia de pensionare recalculata , perioada facultatii ...

Buna ziua,
In decizia de pensionare recalculata , perioada facultatii este incadratata la stagiu asimilat necontributiv, si astfel pensia este diminuata . Va rog , daca este corecta incadrarea.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:58, 5 Septembrie 2024
Pai ESTE perioada asimilata si necontributiva . Pe perioada facultatii , nimeni nu a datarat - si , implicit , platit - CAS .
Este vechime in munca si stagiu de cotizare conform noi legi?
Nu este vechime in munca , este perioada asimilata , dar se primesc 0,25 puncte pe an . Nu intra - desigur - la calculul punctelor de stabilitate . Si pe Legea anterioara ( 263/2010 ) punctajul acordat era la fel . Nu era stagiu de cotizare propriuzis , era stagiu asimilat stagiului de cotizare . In noua lege s-a schibat formularea , dar - in esenta - a ramas la fel .
Unde este diferenta, va rog?
Tocmai v-am spus , nu este diferenta , decat de formulare : “ stagiu asimilat stagiului de cotizare “ - “ perioada asimilata “ .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua daca acum am 3.30297 puncte, la acestea se adauga cele ... miro56ro miro56ro buna ziua daca acum am 3.30297 puncte, la acestea se adauga cele necontributive si cele de stabilitate pentru recalcularea pensiei? multumesc (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie pentru perioade asimilate stagiului de cotizare sorineldobre sorineldobre Cf. legii 263/2010 perioadele asimilate la contributie la pensie se calculeaza luand ca baza de calcul o anumita suma. In cazul meu perioadele asimilate sunt ... (vezi toată discuția)
Perioadele asimilate vechimii in munca- o inselatorie ? inserv inserv Cum ma poate ajuta o perioada asimilata pe mine, care pentru cei 35 de ani lucrati am o medie de 1,7 puncte pensie cand pentru fiecare an ,,asimilat\" mi se ... (vezi toată discuția)