avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lifturi noi defecte intr-un imobil nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lifturi noi defecte intr-un imobil nou

Lifturi noi defecte intr-un imobil nou.

Buna ziua ,
Ne confructam cu urmatoarea situatie.
Locuiesc intr-un imobil nou dat in folosinta in Septembrie 2023 , si are in dotare doua lifturi inca nepreluate de asociatia de proprietari datorata repetatelor defecte ce apar aproape zilnic.
Firma montatoare care asigura si mentenanta se deplaseaza destul de rapid la interventie , dar rezolva doar defectul aparut (nu si cauza defectului ) si in felul acesta se tot repeta .
Defectele sant :
Raman blocate fara posibilitatea de a fi chemate indiferent de etaj.
Se aud sunete cum freaca metal pe metal.
Trosneste podeaua.
Raman blocate persoane in ele .
Etc.
Am facut reclamatie la ANPC ,dar fara o solutionare favorabila ,deoarece trebuie sa faca dezvoltatorul reclamatia pentru a putea fi luata in seama , existand un cotrat intre cele dou persoane juridice.
Am sunat la ISCIR si CNCIR ei nu ne pot ajuta deoarece spun ca lifturile nu figureaza pe o asociatie de proprietari.
Am trimis e-mail catre firma montatoare sa ne dea un termen limita in care remediaza defectel , nu raspun la e-mail.
Daca ma puteti indruma intr-ul fel ce pot face in aceasta situati.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:39, 28 Februarie 2025
Câtă vreme lifturile nu vă aparțin dvs sunteți un terț

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare abuziva lift auto/loc de parcare de compania x care ofera ... zicsieu zicsieu Blocare abuziva lift auto/loc de parcare de compania X care ofera mentenanta Date initiale: 4 locuri de parcare - 4 proprietati private; 1 lift auto cu 4 ... (vezi toată discuția)
Înlocuire lift bloc 9 etaje ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz S ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata furnizor Lumiklm Lumiklm Suntem Asociatie de Proprietari si platim conform unui contract de revizie tehnica serviciile unei firme pentru intretinere lifturi (lifturi noi). De 2 luni de ... (vezi toată discuția)