avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În cazul în care un cuplu (22 ani fiecare) dorește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În cazul în care un cuplu (22 ani fiecare) dorește separarea ...

În cazul în care un cuplu (22ani fiecare) dorește sapararea bunurilor în condițiile în care nu sunt căsătoriți dar au un copil împreună cum se împart bunurile?
Precizez ca imobilul în care locuiesc este pe numele băiatului iar mobila a fost cumpărată de fată precum și faptul ca niciunul dintre ei nu lucrează.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:15, 1 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai sunt gata separate , casa e a baiatului , iar mobila a fetei . Copilul nu are nimic , ca nu a cumparat nimic . Concubinii nu au bunuri in devalmasie , ca cei casatoriti . Pot avea bunuri in coproprietate , daca au cumparat impreuna pe cote-parti , dar aici pare ca nu-i cazul .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă se înțeleg trebuie să facă un act scris referitor la împărțirea bunurilor, în sensul în care să se menționeze că mobila este în totalitate a fetei. Casa este oricum a băiatului, ea nu face obiectul vreunei împărțeli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Viata in concubinaj mierla mierla ce se intampla dupa 5 ani petrecuti in concubinaj?ce drepturi legale pot avea partenerii dupa despartire in ceea ce priveste partajul....exista o lege???am ... (vezi toată discuția)
Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)