avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nr de cadastru al unui teren atribuit altui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nr de cadastru al unui teren atribuit altui teren

Buna ziua,
Detin un mic teren agricol pe care il folosesc dar nu are cadastru si carte funciara.
Terenul apare in titlul de proprietate cu tarlaua x parcela y
La sud si la nord am drum
La vest am teren cu cf unde se specifica tarlaua x parcela y-1 propietar vecin pe care il cunosc
din 1991.
La est am teren cu cf unde se specifiac tarlaua x parcela y+1 propietar un vecin nou care a cumparat
de putin timp de la cei care il stapaneau din 1991

Parcela mea este usor de recunoscut pe hartile ancpi , vecinii au si vie pe o parte din terenul detinut
unul mai mult altul mai putin.

Pe hartile ancpi apare numar de cadastru si cf pe parcela mea x cu o carte funciara
in care se specifica tarlaua x parcela y-1 (la fel ca vecinul de la vest) iar ca proprietar , noul proprietar de la est. Mai mult este ipoteca la banca !!!
In extras cf scrie “Teren neimprejmuit . Imobil inregistrat fara localizare certa datorita lipsei planului parcelar.”
Cele trei parcele consecutive y-1,y,y+1 au aceeasi suprafata.

Am identificat firma care a facut cadastru am incercat sa discut cu ei dar refuza orice discutie logica,
Imi spun niste povesti cum ca este haos mare in acea tarla si primaria a facut multe greseli.
Ca este doar o presupunere a mea ca terenul meu este acolo si alte baliverne. In zadar ii spun eu
ca am lucrat pamantul acela cu sapa multi ani este usor de identificat intre doua vii (ale vecinilor) , nu au fost nici un fel de conflicte cu un ipotetic alt proprietar .
Domnul cadastrist imi spune ca el ca inginer nu poate accepta asta , ca are semnatura celui care a facut
cadastru si i-a indicat terenul etc.
Eu nu stiu ce coordonate au pus ei in baza de date ANCPI. Imi cere bani sa faca verificari daca este ceva gresit intrucat timpul lui costa.

In ce consta eroarea primariei ? Sunt doua parcele y-1 ? Una a vecinului de la vest pe care eu il confirm si parcela nou aparuta din senin a vecinului de la est peste terenul meu ? Daca este asa de ce indreapta aceasta eroare punand o a doua ipotetica parcela y-1 aflata in alt loc ( daca o exista !) , dupa parcela y-1 a vecinilor mei vest , pe parcela mea y care nu are cf ? Ordinea naturala este y-1 ,y, y+1.

Pe titlul meu de proprietate apar vecinii. Si se potrivesc ..ma rog sunt mostenitori dar se poate obtine si istoricul proprietarilor de la ancpi.

Singurul argument al firmei care a facut cadastrul este ca asa le-a aratat cel care a cerut cadastru care este si cumparator al terenului de la est.

Cel care vrea sa-si alipeasca cele doua terenuri este un latifundiar local , probabil versat in astfel de operatii cu concursul firmei de cadastru (am aflat ca este firma lor cu care lucreaza). Mizeaza probabil pe faptul ca nu am bani de avocat si procese.

Vreau sa fac cadastru si cf iar la firma la care am apelat au spus sa rezolv problema cu mutarea numarului de cadastru de acolo.

Ce este de facut ? Se pare ca exista o singura cale . Ce articol poate fi invocat ? Tulburare de posesie ? Eu folosesc terenul dar nu pot face cadastru si cf.

Alte discuții în legătură

Greseli in titlu de proprietate agromav agromav arenda cca 100 hectare,in tarlaua x,parcela y sunt 2 proprietari cu acte in regula(adica,in tarlaua x,parcela 1,o persoana cu suprafata de 0.50 ha,si alta ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de terenuri, eroare oficiu de cadastru UrsacheSoare UrsacheSoare Buna ziua. Am urmatoarea problema.Tatal meu este proprietarul unui teren din anul 2004 ca mostenitor dupa tatal sau, si a facut intabularea acestuia tot in ... (vezi toată discuția)
Am un teren extravilan, stiu tarlaua si parcela, dar nu stiu ... Lucian_Stroe Lucian_Stroe Am un teren extravilan, stiu tarlaua si parcela, dar nu stiu sa-l localizez pe harta. Este posibil? Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)