Bună ziua, Am fost contactați de o persoană care s-a dat drept fiul meu și cu scuzele ca e ocupat și nu poate vorbi la telefon și cu faptul că a schimbat numărul de telefon m-a rugat să îl ajut cu un transfer de bani o sumă de 3500 lei.Am greșit ca nu am stat sa ma gândesc prea mult și am fost credula și sm făcut 1 transfer bancar de suma 2700 lei.SEARA am luat legătura cu nepotica și fiul meu din Anglia,acolo locuiesc ei și atunci am realizat ca a fost o înșelătorie de către o persoana străină. Am sunat la Banca mea dar deja banii fuseseră transferați i contul cel fals al persoanei necunoscute. AM FOST LA POLIȚIE, AM DEPUS PLÂNGERE DAR NU S-A REZOLVAT NIMIC PÂNĂ ACUM.ASTA s-a întâmplat în vara anului trecut. Credeți că mai am vreo șansă?Ma puteți ajuta cu un răspuns, Un Sfat ceva? VA MULȚUMESC. Cu respect Maria.
În astfel de situații șansele sunt relativ mici .Oricum soluționarea unor plângeri penala banale durează câțiva ani asa ca..Sa angajați av pt 2700 de lei nu rentează nici pt dvs nici pt av,puteți însă trimite cereri la Parchet prin care întrebați stadiul dosarului,mergeți la Politie și puneți presiune pe vajnicul politist ,bătându-l.la cap mai des etc..
ibn
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Poanta e veche de tot. Si mama mea care avea atunci aproape 90 ani a fost sunata tot asa, cu un presupus accident de circulatie. Numai ca ea m-a sunat pe mine care eram viu, nevatamat si s-a convins ca totul era fake. Si astia sunt smecheri. Cer sume accesibile ca sa nu mai renteze sa deschida pagubitul proces. Contul nu e fals ci e pe numele unor persoane nevoiase care primesc si ele cite o bucatica si asigura accesul full la contul respectiv. Din asta poate ati invatat ceva. Succes pe viitor.
Daca ati facut transfer de bani,l-ati facut intr-un cont la o banca,dnii de la Politie nu pot afla al cui este contul?Poate banii au fost retrasi dar faptasul poate fi pedepsit.Daca se vrea...