avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot face cerere de renuntare la dreptul pretins sau de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot face cerere de renuntare la dreptul pretins sau de renuntare ...

Pot face cerere de renuntare la dreptul pretins sau de renuntare la judecata, la instanta de apel, daca am castigat in fond ?

Am depus plangere contraventionala la o amenda de viteza, am castigat in fond la judecatorie, dar IPJ a depus apel , si nu mai vreau sa continue procesul, oricum platisem amenda.
Cel mai recent răspuns: SPfor , utilizator 14:38, 2 Martie 2025
Nu aveți la ce renunta, din moment ce apelul e declarat de IPJ.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2025
latka, utilizator
Credeam ca pot renunta, si instanta de apel anuleaza hotararea din fond, vad ca scrie in cod la art, 406-410 ca instanta de apel da anulari in functie de caz, si ca pot renunta oricand, probabil n-am inteles eu.

latka a scris:

Nu aveți la ce renunta, din moment ce apelul e declarat de IPJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde trimit cererea de renuntare la judecata in civil, amenda ... SPfor SPfor Unde trimit cererea de renuntare la judecata in civil, amenda viteza politie, eu am depus plangerea contraventionala, s-a dat hotararea in fond la judecatorie, ... (vezi toată discuția)
Consecinþele soluþiei de admitere a plângerii contravenþionale Cristi-Mihai Cristi-Mihai Buna ziua, In urma cu ceva vrema (aprilie 2013), am fost \'prins\' de un agent de la rutiere care mi-a suspendat permisul pentru 30 zile(neacordare de ... (vezi toată discuția)
Amenda viteza mare pentru deplasare catre spital lauriancului lauriancului buna ziua ,am fost amendat si mi s-a retinut permisul noaptea trecuta deoarece am avut viteza de 133km pe o portiune de drum cu limitare la 50km,mai exact pe ... (vezi toată discuția)