avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,am și eu o întrebare: este suficientă o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,am și eu o întrebare: este suficientă o declarație ...

Bună ziua,am și eu o întrebare: este suficientă o declarație de renunțare la partea de moștenire din partea fiicei după ce mama ei a decedat, ca să se poată face succesiunea casei pe numele meu? . Uni notari spun că nu .
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 18:26, 3 Martie 2025
Buna ziua

Depinde ce grad de rudenie aveti dvs cu defuncta, daca a existat un testament, de cati alti mostenitori mai sunt etc...
Cine sunteti d-voastra ? Renuntarea la mostenire nu se poate face in favoarea unei alte persoane indiferent cine ar fi , se face pur si simplu iar apoi vin automat la mostenire urmatoarele persoane cu gradul de rudenie cel mai apropiat . Poate accepta mostenirea si va poate dona apoi partea ei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă salut! am nevoie de un sfat! am fost sunat astazi de persoana ... Mario1980 Mario1980 Vă salut! Am nevoie de un sfat! Am fost sunat astazi de persoana care avea grija de o rudă indepartată sa-mi spună ca a decedat, asta in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire in favoarea unui strain cascada1 cascada1 intrebarea mea este daca o persoana, unica mostenitoare (nepoata) poate sa renunte la mostenire in favoarea unui strain, deci nu in favoarea unui alt ... (vezi toată discuția)
Probleme succesorale edinuta edinuta Incerc sa fiu concis pt, o problema incalcita. Eu sunt unicul mostenitor al mamei mele decedate acum 25 ani si al tatalui decedat acum 15 ani. Din locul de ... (vezi toată discuția)