avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Mă puteți ajuta cu o bază legală ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Mă puteți ajuta cu o bază legală pentru acordarea ...

Bună ziua!
Mă puteți ajuta cu o bază legală pentru acordarea ajutorului de înmormântare acordat de angajator (instituție publică)?
Acordarea acestui ajutor este obligatorie daca nu este specificat în niciun document al instituției acest lucru?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 3 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ajutorul de inmormantare se acorda de catre angajator in baza prevederilor CCM ( daca exista ) , a ROI , sau a CIM , alta baza legala NU exista . In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nici o obligatie in acest sens . Ajutorul de deces se acorda - daca sunt indeplinite conditiile - de casele de pensii .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie acordarea acestuia in lipsa unor prevederi interne, iar in institutiile publice rar se acorda asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces acordat de institutie imputat ulterior ContSters388801 ContSters388801 Buna ziua. Am si eu o problema si poate ma puteti ajuta sau lamuri. Anul trecut, in luna Aprilie, tatal meu a decedat. Am luat banii de la Casa de ... (vezi toată discuția)
În luna octombrie 2024 sotul meu a decedat. angajatorul meu ... CARMEN MIHAELA ANDRONACHE CARMEN MIHAELA ANDRONACHE În luna octombrie 2024 sotul meu a decedat. Angajatorul meu nu mi-a acordat ajutor de deces pe motiv că nu este prevazut in CCM. Precizez că sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare alinagheorghiu alinagheorghiu Buna ziua,in urma cu 6 luni a murit tatal meu. se mai poate sa fac o cerere pentru ajutorul de inmormantare platit de catre angajator?acest ajutor era ... (vezi toată discuția)