avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua se poate să scot copilul de pe numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua se poate să scot copilul de pe numele tatălui sa nu mai apară în certificat

Bună ziua se poate să scot copilul de pe numele tatălui sa nu mai apară pe certificat?
Ca tata nu îl puteți scoate dacă e chiar tatăl. Puteti doar sa ii schimbati numele copilului, dsr doar dacă aveți motive întemeiate
Dacă doar numele va incurca, atunci puteți solicita sa fie schimbat pe cale administrativa cu numele dvs de familie ori dacă sunteți căsătorită puteți ca soțul dvs sa va adopte copilul.
Dacă însă vreți ca în viitor sa nu mai depindeti de acordul tatalui pentru diverse chestiuni în legătură cu copilul: inscriere cresa/gradinita/scoala, intocmire pasaport/buletin, iesire din tara, intervenții medicale etc atunci puteți solicita instantei de judecata sa exercitati în mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra copilului astfel încât doar dvs sa luați decizii pentru el.
Contactați un avocat care sa va sprijine în acest demers și sa va explice in detaliu toate aspectele juridice potrivite nevoilor și situației dvs.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat
Buna ziua,

La rubrica "tata" va figura tatal biologic.

Acesta nu poate fi indepartat de pe certificatul de nastere.

Daca, insa, acesta nu se ocupa de cresterea si educarea minorului, manifestand dezinteres, in procesul de crestere si educare, puteti solicita exercitarea autoritatii exclusive.

Astfel, dumneavoastra veti lua deciziile majore, din viata minorului.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2025
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)
Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă ... Ani.74 Ani.74 Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă de 2 ani jumătate atâta timp cât nu l-a interesat până acum de el? Nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)