Dacă doar numele va incurca, atunci puteți solicita sa fie schimbat pe cale administrativa cu numele dvs de familie ori dacă sunteți căsătorită puteți ca soțul dvs sa va adopte copilul.
Dacă însă vreți ca în viitor sa nu mai depindeti de acordul tatalui pentru diverse chestiuni în legătură cu copilul: inscriere cresa/gradinita/scoala, intocmire pasaport/buletin, iesire din tara, intervenții medicale etc atunci puteți solicita instantei de judecata sa exercitati în mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra copilului astfel încât doar dvs sa luați decizii pentru el.
Contactați un avocat care sa va sprijine în acest demers și sa va explice in detaliu toate aspectele juridice potrivite nevoilor și situației dvs.
Acesta nu poate fi indepartat de pe certificatul de nastere.
Daca, insa, acesta nu se ocupa de cresterea si educarea minorului, manifestand dezinteres, in procesul de crestere si educare, puteti solicita exercitarea autoritatii exclusive.
Astfel, dumneavoastra veti lua deciziile majore, din viata minorului.
Test adn
Lilylili
Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)