Bună ziua!
Se dezbate succesiunea în urma decesului tatălui meu, mama, eu si sora. Sora renunta in favoarea mea. Se aude ca tata a avut o relatie extraconjugală din care a reieșit un copil. Mama acestuia, ne înștiințează ca va demonstra ca, copilul este a tatălui meu si are dreptul la apartament ca parte succesorală. Ce ma sfătuiți?
Poate aceasta sa vină cu pretenții si sa ne dea in judecată,? Noi am inceput deja demersurile pentru succesiune si suntem la etapa cu martori. Daca voi ramane unic proprietar, este posibil sa fiu pus in situatia de a împărți/ despagubi, posibila persona apărută?
Mulțumesc!
Daca sora dvs renunta, la mostenire vin mama dvs (daca era casatorita cu tatal dvs la data decesului acestuia) si dvs. Mama va primi un sfert din averea tatalui, iar dvs restul de trei sferturi.
Deci nu veti fi singur la mostenire, ci impreuna cu mama.
Daca fiul din afara casatoriei castiga procesul atunci dvs va trebui sa impartiti cu el jumatate din ce ati mostenit de la tatal dvs (sau sa il despagubiti daca intre timp veti vinde mostenirea).
Nu a fost o idee buna ca sora sa renunte la mostenire , nu exista in favoarea cuiva , partea de impartit va mai mare si copilul din afara casatoriei daca se va dovedi real , va primi mai mult , acele 3/4 se vor imparti doar la doi . Sora daca ar fi acceptat mostenirea atunci s-ar fi impartit la 3 , v-ar fi donat d-voastra partea ei si ar fi ramas o sulta mai mica de platit acelui copil . Daca deja a dat declaratie de renuntare acum este prea tarziu fiind irevocabila , ar fi trebuit sa intrebati inainte .
Mostenire
simina_28
Buna seara.
Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Ajutor
ptrscmircea
tatal meu a murit in ianuarie inca nu am facut succesiunea suntem 3 frati si mama deci 4 stiu ca se va imparti totul in 4 dar mama si sora mea vor sa imi dea ... (vezi toată discuția)