avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să fac vânzare cumpărare la casa mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să fac vânzare cumpărare la casa mea ...

Bună ziua bună ziua aș dori să pun și eu o întrebare eu vreau să fac vânzare cumpărare la casa mea pe numele singurului meu nepoțel care abia are opt luni de zile cum aș putea să trec clasa pe numele nepotului meu întrucât el este minor niciun an de zile nu are!? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Eucamy , utilizator 22:33, 3 Martie 2025
Buna ziua

Puteti dona casa nepotului, insa nu direct.

Va trebui sa mergeti la Judecatorie cu o cerere de incuviintare a donatiei prin care sa cereti instantei de tutela să încuviințeze primirea donației de către minor și autorizarea numirii unui curator care să reprezinte interesele minorului la semnarea contractului (il puteti numi dvs).
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara sunt căsătorită din anul 2009, împreună avem ... Ade13051991lina Ade13051991lina Buna seara Sunt căsătorită din anul 2009, împreună avem un băiat ,am construit o casă ,dar nu avem numai acte de recepție și este pe numele soțului ... (vezi toată discuția)
Transmitere drept de proprietate de la bunic la nepot cafea1 cafea1 Dragi forumisti, apelez in primul rand la domnii notari. Care sunt etapele transmiterii dreptului de proprietate asupra unui imobil de la bunic la nepotul ... (vezi toată discuția)
Donatie pentru nepoti 51971 51971 Buna ziua. Am 2 nepoti minori carora vreau sa le dau pamantul si casa de la tara.Vreau sa le trec pe numele lor dupa acuma si sa intre in posesia lor cand or ... (vezi toată discuția)