Buna seara
Sunt căsătorită din anul 2009, împreună avem un băiat ,am construit o casă ,dar nu avem numai acte de recepție și este pe numele soțului
La un divorț ,eu as putea sa îmi dau parte mea băiatului sa nu mai complicam lucrurile în instanță
Bună ziua!
Dacă un părinte dorește să doneze o casă, proprietatea sa, copilului său minor, contractul de donație nu poate fi semnat direct de către copil, fiind minor.
În această situație, avem nevoie ca un judecător să încuviințeze această tranzacție și să numească o persoană majoră, care să semneze în numele copilului. Poate fi un bunic, o altă rudă sau altă persoană.
Cererea de încuviințare a donației se depune la Judecătorie, iar prin aceasta cerem instanței de tutelă să încuviințeze primirea donației de către minor și autorizarea numirii unui curator care să reprezinte interesele minorului la semnarea contractului. Putem propune noi un curator care să-l reprezinte.
Donaþie cãtre minor
ela76
Conform art.1013 alin.3 Noul Cod civil : oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu se accepta de catre reprezentantul legal. ... (vezi toată discuția)