avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Returnare bani pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Returnare bani pensie

Bună ziua
Am avut pensie de invaliditate grad 1 cu insotitor, deoarece am transplant de rinichi. În octombrie am fost la comisia de evaluare și mi s-a dat gradul 3. Nu am primit de la Casa de pensii nici până în data de azi decizia de pensie cu noul grad. Pensia am primit-o în continuare cu însoțitor și astăzi am fost sunat de la Casa de pensii că ei nu au posibilitatea să emită noua decizie, dar eu trebuie să returnez banii de însoțitor care i-am primit din noiembrie până acum. Am înțeles că a apărut Legea285/2024 aplicabilă de la 1 decembrie care spune că sumele acordate în plus pensionarilor, nu din vina lor,nu sunt recuperabile. Vă rog să îmi spuneți dacă pot și cum pot să mă oblige să returnez banii, atâta timp cât ei nu au emis noua decizie de pensie?
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns

Alte discuții în legătură

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Pensionar gr. 1 invaliditate - handicap accentuat ccostras ccostras Pentru o persoana iesita la pensie din MAI in 2001 ca pensionar gr 1 de invaliditate(cancer osos cu amputatie picior de deasupra genunchiului, probleme ... (vezi toată discuția)
Anularea pensionarii medicale- care sunt pasii legali de contestare ContSters159341 ContSters159341 Am fost pensionata gradul II de invaliditate din aprilie 2004. In acest an am fost chemata in iunie la Institutul de expertiza medicala din Panduri , unde am ... (vezi toată discuția)