avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sotul are cetatenie romana mai bine de 30 ani. Are ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sotul are cetatenie romana mai bine de 30 ani. Are ...

Buna ziua! Sotul are cetatenie romana mai bine de 30 ani. Are si a Moldovei de peste Prut. A dat atunci cu 30 ani in urma pachetul de documente pentru a obtine certificatul de nastere, la Brasov. Dar in transcrierea certificatului moldovenesc a fost facuta o greseala, in loc de prenumele Marcel si patronimicul Timofei, a fost scris prenumele Marcel- Timofei. A plecat din tara si nu a primit certificatul de nastere roman atunci , nici nu l- a vazut. Acum , peste 30 ani a hotarit sa- si faca pasaport roman si cind a apelat la arhiva Brasov a iesit gresala. Acum nu-si poate face pasaportul, pentru ca certificatul este gresit. Ce de facut?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 15:27, 4 Martie 2025
Solicită rectificarea actului de naștere, la Starea Civilă Brașov, conform certificatului de naștere din Republica Moldova.
Asta si e problema. Certificatele de nastere tip sovietic erau cu patronimic, e pierdut. Cele noi moldovenesti sint cu nume si prenume numai. Rectificarea certificatului pe ce baza de facut? La solicitarea certificatului din arhiva la Brasov, doamna zice sa arate cel sovietic cu patronimic. Sau daca nu- l are, nu poate sa il dea nici cel gresit pentru ca solicita alta persoana ce nu corespunde documentelor.
Cereti din Republica Moldova un certificat nou, sau , dacă nu vă ajută, solicitați o schimbare a prenumelui pe cale administrativă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectarea certificatului de casatorie ContSters331905 ContSters331905 Buna ziua. la 20 de ani am solicitat o copie in romana a certificatului de nastere/ o transcriere a certificatului sovietic/. nestiind ca trebuie sa solicit si ... (vezi toată discuția)
Rectificarea greselii din certificatul de casatorie Lilianaaa Lilianaaa Buna, am nevoie de ajutorul vostrul. In 2010 am facut certificat de căsătorie roman in baza certificatului de cetatenie si a cert. de căsătorie ... (vezi toată discuția)
Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria ... Adevar2 Adevar2 Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria cu un român și de ce acte am nevoie. Buna ziua!Am cunoscut un român pe internet și am ... (vezi toată discuția)