avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua,
Sunt doua zile de cand firma la care lucram mi-a dat preaviz pentru somaj.Am avut un salariu net de 560 lei pe luna si bonuri de masa.Am fost angajata din 1 iulie 2004,apoi in data de 2 martie 2006 am nascut primul copil si am intrat in indemnizatie de cresterea copilului.Pana a implini 2 ani de indemnizatie ,pe data de 23 septembrie 2007 am mai nascut un copil si am intrat in cea de-a doua indemnizatie.Pe data de 24 septembrie 2009 m-am intors la serviciu, apoi pe data de 9 februarie 2010 am primit preaviz pentru somaj.Ati putea sa-mi spuneti cat somaj voi lua si pe ce durata? MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:43, 11 Februarie 2010
1. Pentru cele 12 luni necesare pentru somaj se iau in calcul lunile lucrate dupa ce ati terminat CCC pana la 2 ani si se completeaza cu lunile de dinainte de primul CCC.
2. Perioadele de CCC nu sunt perioade de cotizare la somaj.
3. Dupa calculul meu aveti 24 de luni de cotizare la somaj deci perioada de somaj va fi de 6 luni.
4. Indemnizatia de somaj va fi de 75% din salariul minim brut pe economie, adica 600x75%=450 lei. Indemnizatia nu va cuprinde nimic in plus deoarece aveti sub 3 ani de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie la somaj de catre salariat ailina ailina Buna seara, Am si eu 3 intrebari referitoare la indemnizatia de somaj. 1.Daca nu am o luna lucrata complet, (sa zicem 5 zile lucrate din aceea luna) se ia in ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj in urmatoarea situatie?? loredanarusnac2 loredanarusnac2 Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare: din iunie 2013 sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata la o firma,din decembrie 2013 am intrat in ... (vezi toată discuția)
Anexa 14 somaj lyalya lyalya pe data de 01.10.2006 am dus la firma primul concediu medical pe o luna si din acest moment am inceput sa stau acasa pe data de 01.12.2006 am nascut fetita ... (vezi toată discuția)