avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii grele de munca? Va rog sa ma ajutati cu un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii grele de munca? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am lucrat la Siderma SA Bucuresti ...

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am lucrat la Siderma SA Bucuresti ca primitor distribuitor la depozitul de produse finite , aceasta fiind o fabrica din industria chimica care fabrica piele sintetica si as vrea sa stiu daca este o institutie cu conditii grele de munca .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 8 Martie 2025
Din cate cunosc, cei care au lucrat la Întreprinderea de Piele Sintetică, ulterior primind numele SIDERMA, au beneficiat de incadrarea in grupa de munca.

De asemenea, potrivit prebederilor Ordinului nr. 50/1990, completat cu Ordinul MMPS nr. 125/1990, la punctul 3 se stipulează că beneficiază de încadrare în grupe, fără limitarea numărului personalul care este în activitate, precum și alte categorii de personal care lucrează efectiv la locurile de muncă și activitățile prevăzute în anexele I și II.

Dovada vechimii în muncă în grupa I şi/sau a II-a de muncă realizată anterior datei de 1 aprilie 2001 se face cu carnetul de muncă întocmit cu respectarea prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă sau daca perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I şi/sau a II-a de muncă nu sunt înregistrate în carnetul de muncă sau înregistrarea acestor perioade este efectuată incorect ori incomplet, dovada acestora se poate face cu adeverinţe eliberate de către angajatori sau deţinătorii legali de arhive.

In speta, adresati-va angajatorului /detinatorului legal ai arhivei acestuia pentru eliberarea unei adeverinte pentru activitatea desfasurata in grupa de munca.
Domnule Consilier va multumesc frumos pentru raspuns. In cartea de munca este stipulat in prima perioada I apoi ulterior II, presupun ca asta inseamna grupa. As dori sa va mai intreb daca stiti cumva unde si cui sa ma adresez daca am lucrat in alte 3 locuri de munca din Jud. Sibiu-Medias si nu am nici o dovada , si pe atunci nici carte de munca nu mi-a fost data . De 5 ani caut in disperare sa aflu unde ma adresez ca sa obtin adeverinte. Aceste institutii nu mai exista , sau dizolvat, au disparut pur si simplu fara urma si nimeni nu stie si nu a auzit de ele. E vorba despre perioada 1978-1984. Unde se virau asigurarile pe timpul comunismului cand statul detinea toate institutiile si cum pot sa intru in posesia acestor confirmari.Din 2021 septembrie sunt indreptatita sa primesc pensie , si din aceste motive nu pot sa fac dovada anilor lucrati. Ma chinui maxim , deoarece de pensie de invaliditate nu mai beneficiez din cauza varstei, iar dupa 11 operatii am ramas cu dizabilitati permanente si existenta imi este in pericol. Daca puteti sa ma ajutati v-as fi recunoscatoare. Cu stima Gabriela
Postati intreprinderile la care faceti referire si sigur veti primi raspuns.
Sunteti foarte amabil si va multumesc mult. Cele trei intreprinderi de stat din perioada 1978-1984 sunt:
1-Complexul (sau Centrul) de legume Fructe Medias jud. Sibiu. (CLF)
2-Intreprinderea judeteana de transport local Medias (IJTL ) sau SIBIU sucursala Medias.
3- IAPL Medias ( Intreprinderea de alimentatie publica locala Medias)

Un week end placut va doresc
Gabriela
1-Complexul (sau Centrul) de legume Fructe Medias jud. Sibiu. (CLF)
Verificati la ONRC care este situatia societatii Fructomed SA, Str. Nisipului 2 Jud. SIBIU, Loc. MEDIAS. ..este posibil sa fie succesoarea Centrului de Legume si Fructe Medias.

2-Intreprinderea judeteana de transport local Medias (IJTL ) sau SIBIU sucursala Medias.
MEDITUR S.A.
[ link extern ] /
[ link extern ] /

3- IAPL Medias ( Intreprinderea de alimentatie publica locala Medias)
Intrebati aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare dodoambra dodoambra Buna ziua, Am 62 de ani inpliniti in octombrie 2013 (nascut in 1951) Sunt angajat din 1977 septembrie ca inginer. Repartitia am avut-o la o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in categorii de grupe de munca ContSters241718 ContSters241718 intre anii 1980 1984 am lucrat ca mecanic aviatie in cadrul aviatiei utilitare. intre anii 1984 1986 am lucrat ca necanic auto la intreprinderea judeteana de ... (vezi toată discuția)
Tci brasov grup santierul harghita miercurea ciuc vajdajj@gmail.com vajdajj@gmail.com Din data de 03 07 1978-pana 03 01 1980 am lucrat ca bobinator C1b la Trustul de Constructii Industriale Brasov Grup Santier Constructii Harghita Miercurea ... (vezi toată discuția)