Buna ziua am mare nevoie de ajutor. Eu locuiesc cu soțul și copii în Brasov . Mama mea locuiește în Bacău. Eu și soțul platim salubritatea în Brasov iar copiilor le plătește mama la Bacău. Mi sa zis de la primăria Brașov ca sunt obligata sa plătesc aici și pt copii . Ma poate obliga dacă Eu le am dus și adeverință de la BC ca se plateste acolo pt copii . M ar ajuta citate din lege pt a le arata celor de la primarie dacă am eu dreptate . Mama ne mai ajuta cu alte beneficii ,nu cu bani . Mulțumesc din suflet.
Nu exista lege pentru asa ceva, primariile au un regulament de salubrizare aprobat prin HCL. Ala e "legea". Ar trebui sa-l gasiti pe site-ul primariei. Firesc ar fi sa va taxeze dupa numarul de persoane inregistrate si la intretinere, asociatia de proprietari e prima interesata de numarul corect de persoane dintr-o proprietate. In localitatea unde stau, daca se aduc dovezi ca locuiesti in alta localitate, nu te taxeaza, asa e in regulamentul respectiv. Daca sunteti trecuta la intretinere si cu copii, atunci se complica lucrurile.
Altfel va trebui sa va judecati cu primaria in instantele de contencios administrativ.