Buna seara! Sunt in plin proces de a deschide o firma cu activitate in crearea lumanarilor handmade cu ceara si uleiuri naturate si doresc ca vanzarea acestora sa se faca exclusiv online si eventual la targuri . Spatiul pe care doresc sa il utilizez ca si atelier de productie este o garsoniera aflata la parterul unui bloc de locuinte din judetul Ilfov. Din punct de vedere legal, pot deschide acest atelier in garsoniera, la bloc, si pot obtine autorizatiile si avizele necesare de la institutiile statului ? ( itm, mediu, dsp, isu, politie ). Nu dispun momentan de fonduri pentru a inchiria spatii separate de vecini ( hale, case la curte, garaje, ateliere , alte spatii de poductie) , iar in urma discutiilor telefonice cu unii reprezentanti de la primarie , isu, mediu, nu am inteles nimic clar ( ba ca da, ba ca nu ). Mentionez ca nu doresc sa deschid fabrica de lumanari ci doar un mic atelier pentru nisa lumanarilor de lux handmade. Am topitor de ceara profesional ( electric), nu folosesc aragaz, plite electrice , cuptor cu microunde, boiler dublu ( oala tip bain-marie ) , iar ingredientele sunt naturale ( uleiurile si cera de soia, palmier si cocos). Va rog mult sa ma ajutati, n doresc sa deschid firma si sa platesc servicii de contabilitate doar ca sa aflu mai tarziu ca am deschis-o degeaba si ca nu am cum sa imi desfasor activitatea la acea locatie. Stima !
Activitatea dvs se incadreaza in CAEN 3299. Pe langa asta aveti nevoie de cel putin inca un cod CAEN pentru vanzarea lor. Pentru vanzarea pe internet este un cod, pentru vanzarea in targuri/piete etc este alt cod. Le puteti pune pe amandoua.
Daca acea garsoniera o declarati punct de lucru atunci aveti nevoie si de aprobarea vecinilor conform legii 196/2018.
Mai departe, ce autorizatii aveti nevoie puteti intreba la primarie pt activitatea asta.
Nu e nevoie sa va faceti firma, puteti si PFA ca sa scutiti costul cu contabilul.