avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara ! Sunt viitoare mămică, mai am putin timp ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara ! Sunt viitoare mămică, mai am putin timp si trebuie ...

Buna seara ! Sunt viitoare mămică, mai am.putin timp si trebuie sa nasc la sfârșitul luni ăsteia ,începutul lunii aprilie . Sunt intr-o dituatiendestul de dificila,familia mea ( mama,fratimiu ) nu sunt capabili sa inteleaga ca sunt o femeie însărcinată ca am.o situație dificilă , partenerul meu cu care am conceput bebelusul, pur si simplu nu-l intereseaza de mine si de copil si-a gasit o altă femeie cu care este in momentul actual ,am.fost dată afară din casă părintească din cauza fratelui meu care consuma droguri si are o gândire bizară fata de.mine ,am fost amenințată ca acest copil.o sa fie dat la protecția copilului ca eu nu sunt in stare sa cresc un copil desi acest bebeluș nici nu s-a născut, se misca in burtica la mine.... pe tatăl copilului l-am rugat sa mă ajute să stau în unul din apartamentele lui si mi-a zis ca nu-l intereseaza de mine si nici de copil, sa nu-l mai caut . In momentul de față stau la mama ,mamei mele ,este o femeie destul de dificila nu mă.lasa nici sa mă.spal ca ii consum.apa ,nu pot rămâne la ea ,pentru ca nu spune ca ea nu are bani să mă țină ! Am.o ultima consultație cu medicul meu ce imi va asista nașterea si m-a chemat la unul dintre spitalele lui private ,unde el lucrează acolo se plătește si am.onconsultatoe care aceasta costa 450 de lei ,iar evaluarea ecografie pt evoluția bebelusului cita 650 de.lei ,nu imi permit sa plătesc, l-am rugat pe tatăl copilului sa mă ajute macar cu bani si refuza ... pur si simplu nu vrea sa ma ajute cu nimic ... Ma simtbumilita si abuzata psihic din partea tuturor ... in special din partea lui ..ce pot face in situatia asta ? O seara buna si va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Astrit , utilizator 10:36, 6 Martie 2025
Buna ziua

De unde sunteti?

Incercati sa luati legatura cu cei de la DGASPC din localitatea dvs. Exista diverse programe de sprijin pentru femeile aflate in situatia dvs.

Dupa nasterea copilului, va trebui sa dati tatal copilului in judecata ca sa se stabileasca paternitatea (daca nu o face de buna voie) si sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere (pensie alimentara).

Cum ati ajuns in situatia asta, numai dvs stiti. In cele din urma trebuie sa incepeti sa va asumati deciziile. Aduceti un copil pe lume, sunteti acum responsabila si de bunastarea lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteți asigurata? Nu ați avut un loc de munca pana acum?
@ BogdanGri
Sunt din Bucuresti !

@gi-jane2
Sunt asigurata ! Dar nu am loc de munca ! Inainte sa stiu ca sunt însărcinată, m-am angajat si cand am aflat ca .sunt însărcinată eram aproape in 3 luni ,mi s-a parut normal sa spun celor de la muncă, ca sunt însărcinată, nu eram de mult timp la ei, era de aproape 1 luna, era un salon de remodelare corporală si epilare definitiva.

eu sunt asistenta medical ,starile pe care mi le provoca tatal copilului nu-mi dadeau voie sa ma duc sa ma angajez intr-un spital.. mult timp in relatia cu el mi-a fost greu sa merg si la interviuri ca sa ma angajez,. este un tip care sunt sigura ca are tulburare narcisistă, altfel nu imi explic, iar eu am fost dependenta.

pur si simplu nu puteam iesi din relația cu el, voiam să plec si venea dupa mine cu flori cu cadouri cu gânduri bune si ma făcea să mă întorc tot timpul ... iar la munca cand au aflat ca sunt însărcinată, m-au dat afară, au zis ca nu isi asuma sa mă țină pt ca ei au nevoie de un om sigur iar eu peste câteva luni o sa trebuiască sa intr-un in concediu prenatal, iar ei ce o sa faca daca pierd un om in perioada aceea ...Si asa am rămas fără loc de munca si am tot cautat dar nu m-a primit nimeni insarcinata !
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti macar 12 luni in ultimele 24 in care ati urmat scoala ? daca aveti , dupa nastere ati putea intra in CIC si sa aveti o indemnizatie , daca nu , va fi greu … Cu tot respectul , va considerati o victima a tuturor , dar nu e chiar asa . Familia dvs. e capabila sa inteleaga , doar ca nu vor sa va intretina . Si nici o lege nu-i sileste sa o faca . In situatia financiara de acum , nici nu e de mirare , cele necesare unei persoane , ba - in scurt timp - unei persoane adulte plus un nou-nascut - sunt o povara pe care ( probabil ) familia dvs. nu poate , sau nu vrea sa o duca . Sunteti adult , sunteti responsabila pentru viata dvs. , asa cum v-ati aranjat-o . Iar tatal copilului … pana acesta ( copilul ) nu se naste … nu e tata . Ar avea o datorie morala , dar nu legala . Dupa ce vine copilul pe lume , puteti sa-i cereti o pensie alimentara pentru copil , pe care o va plati - de buna voie sau prin justitie - dar acei bani vor fi destinati strict copilului . Dvs. din ce va veti intretine ? In Bucuresti sunt destule ONG-uri care au ca obiect de activitate protectia femeilor in nevoie , apelati la mai multe , e posibil sa va sprijine . Si asta acum , puteti naste in orice clipa , si va veti trezi in fata maternitatii cu un copil in brate si neavand unde merge . De asemenea , apelati si la DGASPC . Succes si nastere usoara .
Buna ziua

Luati legatura cu cei de la DGASPC din sectorul dvs

Sector 1 --> [ link extern ] /
Sector 2 --> [ link extern ] /
Sector 3 --> [ link extern ] /
Sector 4 --> [ link extern ] /
Sector 5 --> [ link extern ] /
Sector 6 --> [ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra copilului mihaelaak mihaelaak Buna ziua, As dori cateva sfaturi care sa ma ajute in luarea unei luari de pozitie in urmatoarea situatie: - Mama singura divortata de 4 luni si care a ... (vezi toată discuția)
Copil cu tata francez claudia2483 claudia2483 Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dvs. Sunt romanca si traiesc in FRanta de un an. Nu am reusit sa-mi gasesc un job si ca atare am venit in RO la ... (vezi toată discuția)