Daca mi am uitat poseta cu bani intr o cabina de proba, cineva mi a luat banii si poseta a lasat o acolo, am fost la politie si pe camere se vede o singura persoana a mai intrat in acea cabina, dar nu tecunoaste ca i a furat. Ce poate fi facut?
hotumattua
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se poate urma strategia "defavorizatului" când a scăpat căciula pe gârlă și a spus "să fie de sufletul tatei!".
Kelly777 a scris:
Daca mi am uitat poseta cu bani intr o cabina de proba, cineva mi a luat banii si poseta a lasat o acolo, am fost la politie si pe camere se vede o singura persoana a mai intrat in acea cabina, dar nu tecunoaste ca i a furat. Ce poate fi facut?
LexConsultant
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună Ziua!
Într-o astfel de situație, este normal să urmezi câțiva pași pentru a încerca să recuperezi bunurile pierdute și pentru a raporta furtul. Iată ce poți face:
a. Raportează incidentul: Continuă să colaborezi cu poliția și oferă-le toate detaliile pe care le ai. Dacă pe camerele de supraveghere apare o singură persoană care a intrat în cabina de probă, menționează acest lucru autorităților.
b. Obține o copie a raportului de poliție: Asigură-te că ai o copie a raportului de poliție pentru a avea o dovadă oficială a incidentului, în caz că ai nevoie de ea pentru asigurare sau alte scopuri.
c. Verifică cu magazinul: Întreabă dacă magazinul are o politică de recuperare a bunurilor pierdute și dacă pot face ceva pentru a te ajuta. Uneori, magazinele au proceduri în vigoare pentru a gestiona astfel de situații. Orice magazin are camere de luat vederi în toate zonele cu produse, mai puțin garderoba, dar puteți vedea pe camere cine a intrat în garderobă după dvs., și în timpul respectiv, Poliția are dreptul să solicite copie după camerele de luat vederi.
d. Consultă un avocat: Dacă consideri că este necesar, poți consulta un avocat pentru a discuta despre opțiunile legale disponibile în cazul în care nu reușești să recuperezi bunurile sau dacă dorești să depui o plângere împotriva persoanei suspectate.
e. Fii atent la detalii: Dacă reușești să obții informații suplimentare despre persoana care a intrat în cabina de probă (de exemplu, dacă cineva îți recunoaște persoana pe baza imaginilor de pe camere), asigură-te că le comunici poliției.
f. Păstrează o evidență: Notează toate informațiile relevante, inclusiv data, ora și circumstanțele în care ai pierdut poseta, precum și orice interacțiuni cu poliția sau cu magazinul.
Este foarte normal să acționezi rapid și să păstrezi toate dovezile posibile pentru a susține cazul tău.
CHKa
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate/a @LexConsultant , aveti amabilitatea si numiti un magazin , sau un lant de magazine , unul singur , care activeaza in Romania si are o asemenea politica , asemenea proceduri , de a despagubi un client care-si uita lucrurile pe te-miri unde . De asemenea , o societate de asigurari - tot din tara - care iti asigura bunurile din poseta , si cum ai putea dovedi ce suma aveai acolo . Si , nu in ultimul rand - cu tot respectul - ce ati vrut sa spuneti in propozitia “ Pentru tine totul e Hawai asa se preconizeaza “ . Marturisesc , spre rusinea mea , eu nu am inteles nimic . PS . Imaginile de pe camere magazinele au obligatia sa le arate politiei , nu si altcuiva , nici macar pagubitului .