Bună ziua. Stau în București (centrul vechi) într-o vila naționalizata, doar 4 familii din 8 mai locuim în acest imobil. 1 persoana are apartamentul la vânzare, alta persoana nu se mai știe nimic de ea, alta nu mai locuiește, alta tine apartamentul gol. Și 2 familii închiriază în regim hotelier, aceste 2 familii vor sa facă asociație de proprietari. Scopul fiind de a aduce îmbunătățiri vilei, dar ei inchiriind în regim hotelier este în beneficiul lor , nu face ca asa vor sau altele, face pentru profitul lor. Poate devenii unul din aceste 2 familii președinte de asociație dacă închiriază în regim hotelier si ii vezi la fata o data la 1 an?
Conform legii 196/2018, asociația de proprietari se înființează prin acordul scris a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor dintr-un condominiu.
Deci, daca in imobil sunt 8 apartamente, ca sa infiintati asociatie e nevoie de acordul a cel putin 5 proprietari.
Presedintele se alege prin votul majoritatii membrilor prezenti la adunarea asociatiei de proprietari. Daca infiintati asociatia, orice proprietar poate fi presedinte daca este ales de membri.
Oricum, sa stiti ca si daca va faceti asociatie, presedintele nu e "conducatorul suprem" a carui vointa se indeplineste. Dimpotriva, e o functie deloc de invidiat, pentru ca vine la pachet cu raspundere in plus, activitati pe care trebuie sa le faca lunar, etc...
Apoi chiar daca presedintele vrea ceva, pentru imbunatatiri de exemplu e nevoie de acordul majoritatii membrilor din asociatie. Nu poate decide de capul lui.
Cota indiviza parte
AnaG88
Buna ziua! Am cumparat de curând un apartament Intr o vila cu 6 apartamente. In jurul vilei exista un teren împărțit în trei terase ( spatele vilei) ce ... (vezi toată discuția)