avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua . Acum sunt in concediu creștere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua . Acum sunt in concediu creștere copil intrebarea ...

Buna ziua . Acum sunt in concediu creștere copil intrebarea este daca mai pot lucra legal si cate ore daca iau aceasta indemnizatie la ora actuala . mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:09, 7 Martie 2025
Buna ziua

Nu e vorba de ore, ci e vorba de suma.

Atat timp cat nu obtineti mai mult de 13200 lei in 2025 din desfasurarea efectiva e unei activitati nu veti pierde indemnizatia de ingrijire copil.

Valoarea se schimba in fiecare an pentru ca se calculeaza ca 8 x indemnizatia minima, care la randul ei indemnizatia minima este 2,5 X Indicele Social de Referinta. In 2025 acesta este 660 lei. In 2026 se poate majora.

De asemenea, tineti cont ca nu va puteti intoarce la vechiul loc de munca pe acelasi contract. Acesta este suspendat. Va trebui sa va gasiti de lucru fie ca PFA/PFI, fie pe un contract de munca dar altul decat cel in baza caruia ati obtinut indemnizatia.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2025
BogdanGri, utilizator
Pe durata CCC puteti obține venituri supuse impozitului din desfășurarea efectivă a unei activități în perioada concediului, în decursul unui an calendaristic, care nu depășesc de opt ori valoarea minimă a indemnizației (maxim 13.200 de lei net).

132000 lei net/an = 1100 lei net/luna = 1880 lei brut/luna = aprox 76 ore/luna daca lucrati in baza unui contract de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, ... Florey Florey Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, cum se prelungeste concediul de ingrijire? Voi avea 1 an pentru primul si 2 ani in continuare ... (vezi toată discuția)
Deschidere s.r.l. în cic simo02 simo02 Bună ziua, Sunt in concediul de creștere copil si vreau să deschid un SRL, care să aibă și activitate. Se poate fără să îmi pierd indemnizația ? ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, de la 01.01.2025 voi intra în concediu de risc în ... Ioana995 Ioana995 Bună ziua, De la 01.01.2025 voi intra în concediu de risc în urma contractului individual de muncă, Pe lângă CIM, dețin un PFA, la care am câștig ... (vezi toată discuția)