avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionari şi probleme juridice legate de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionara cu statut de rezident in UK.
Noua lege a pensiilor prevede depunerea la 6 luni a formularului, anexa la lege-“certificat de viața”. Aceasta e condiție pentru acordarea, virarea in cont a pensiei lunare.
Întrebare: cine emite, atesta acest document- certificat de viața?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:25, 7 Martie 2025
Bună ziua,

Pentru a fi considerat valid și acceptat de casele teritoriale de pensii, certificatul de viață trebuie semnat de pensionarii ce locuiesc în străinătate în fața unei autorități legale de pe teritoriul statului de domiciliu sau de ședere permanentă, care poate fi un notar sau o instituție de pensii, printre altele.

Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_674...

și aici:
www.avocatnet.ro/articol_673...
Începând din toamnă, potrivit noii legi a pensiilor, pensionarii care trăiesc în afara granițelor trebuie să trimită, către casele teritoriale de pensii, de două ori pe an documentul care dovedește că sunt în viață, numit certificat de viață. Transmiterea documentului către autoritățile din țară se poate face prin mai multe metode, existând inclusiv variante electronice, care nu implică costuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea resedintei in bulgaria dorinaadrianamus dorinaadrianamus buna ziua!locuiesc de mai mult timp in balcic bulgaria.actele mele sunt in totala contradictie cu starea mea actuala.as dori sa intru in legalitate adica sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bunica mea a fost declarată moarta la banca deoarece ... Adriana.ra21 Adriana.ra21 Buna ziua! Bunica mea a fost declarată moarta la banca deoarece nu a mai efectuat nici o plata timp de 5 ani, iar contul i-a fost blocat. Dar cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Obtinere formular a1 sicabboy sicabboy Sunt intetesat sa aflu detalii (pasi, impedimente, indicatii) de la o persoana care a mai facut demersuri pentru obtinerea formularului A1 de la ... (vezi toată discuția)