avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, Tatăl meu a decedat în decembrie 2017. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, Tatăl meu a decedat în decembrie 2017. După decesul ...

Bună seara,
Tatăl meu a decedat în decembrie 2017. După decesul sau, mama nu a dorit să deschidem succesiunea. Moștenitori suntem mama și fratele meu. Masa succesorală este un apartament pe care părinții mei l-au achiziționat după revoluție. Acum mama s-a hotărât sa deschidem succesiunea. Știu ca trebuie sa plătim un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.Intrebarea mea este dacă acest impozit se plătește la valoarea întregului apartament, sau doar la partea care revine ca moștenire mamei mie și fratelui meu? Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune- mostenire redialboss redialboss buna seara situatia se prezinta asfel : mama decedata in urma cu 4 ani ; tatal decedat ac. in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ionelnelus ionelnelus Bună seara! Tatăl meu a decedat în luna iunie 2017 iar mama mea urmează să facă succesiunea cu mine și cu sora mea! Întrebarea mea ar fii în cât ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)