Buna ziua!
Legat de plata impozitelor cu aplicarea bonificației de 10% acordată conform.legii pt plati făcute până la 31 martie.
Daca bonificația are procent fix de ce ea este acordată sau nu, în funcție de rotunjirile pe care softul unei primării le face.
Exemplu concret în soft primărie:
Impozit 307 lei
Bonificație 30 lei :))
Cum in decizia primita gasesc doar impozitul și in nota de subsol nu se face mențiunea că pt toate sumele achitate online tb să se facă rotunjiri in favoarea statului :).. logic că plata am făcut-o folosind aceeași matematică cunoscută de milenii:)).
Constat acum că anul trecut nu mi s-a acordat bonificația pt o diferență infimă (câțiva bănuți) situatie de care nu am fost informată desi la momentul platii s-au cerut si datele de contact.
Va rog mult sa îmi spuneți dacă mă pot adresa cuiva cu o sesizare (exclus Primăriei în cauză).
Mulțumesc
Conform codului fiscal, pentru determinarea sumei finale datorate, în situația aplicării reducerii instituite prin prezenta lege, se aplică rotunjirea, definită ca operațiunea de stabilire a sumelor datorate bugetelor locale la nivel de leu, fără subdiviziuni, prin reducere când fracțiunile în bani sunt mai mici de 50 de bani și prin majorare când fracțiunile în bani sunt de 50 de bani sau mai mari.
Deci depinde care a fost situatia dvs, daca fractiunea a fost mai mica sau mai mare de 50 de bani. Daca fractiunea a fost mai mare de 50 de bani, se rotunjeste in plus, in "favoarea statului". Daca fractiunea a fost sub 50 de bani se rotunjeste in favoarea dvs.
De ce nu vreti sa faceti o sesizare catre primaria respectiva?
Alta varianta este sa atacati decizia in contencios administrativ daca rotunjirea trebuia sa se aplice in favoarea dvs si ei nu au facut acest lucru.
Plata am făcut-o online, pe ghișeul.ro, dar nu din contul meu deoarece am achitat sumele din decizia venită pe numele mamei care nu are cont in acel site.
Nu înțeleg de ce, deoarece am convingerea că nu sunt singura căreia i s-a întâmplat asta, statul nu vede că acești contribuabili vor să achite din timp toate datoriile și mai mult, fac asta online fara a aglomera ghișeul fizic. Rotunjirile trebuie sa fie integral suportate de stat..ca bonus final pentru buna intentie a platitorilor și în ultimă instanță pentru a evita neplăcerile.
Vrem digitalizare dar nu totala..:(
Deducere personala
cela04
Daca am lucrat in luna sept. doar 11 zile lucratoare , iar celelalte zile din luna nu am muncit nicaieri, am dreptul la deducerea personala + o persoana in ... (vezi toată discuția)