avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În anul 2002 am cumpărat un apartament, dintr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În anul 2002 am cumpărat un apartament, dintr-o clădire compusă ...

În anul 2002 am cumpărat un apartament, dintr-o clădire compusă cu 4 apartamente, de la CFR SA, care până în anul 2002 a fost locuință de serviciu. Pentru terenul aferent locuinței și cel adiacent, am plătit chirie tot la CFR, până în anul 2009. Menționez faptul că terenul era al statului român, dat în administrarea CFR. În anul 2009, terenul a fost transferat din administrarea CFR în administrarea primăriei comunei și care s-a întabulat cu drept de proprietete în domeniul privat. Din anul 2002 și până în prezent am plătit la primăria comunei impozit pe clădire, iar din 2009 nu am mai plătit nimic pentru terenurile aferente(de sub locuință și curți, grădini). Întrebarea este următoarea: cum poate rezolva să devin proprietar pe apartament și terenurile aferente?

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului pentru terenul inchiriat mariustigan mariustigan unchii mei au cumparat in 2009 o cladire si terenul aferent cladirii, avand pana atunci contract de inchiriere pentru cladire, teren aferent casei si gradina ... (vezi toată discuția)
Casa proprietate personala curtea si gradina proprietatea statului gabitzu_l gabitzu_l Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti ... (vezi toată discuția)
Superficia ( dreptul de superficie) mondanicolaetoma mondanicolaetoma Cand superficia sau dreptul de superficie poate devenii propietate sau sa ai drept de propietate ? In situatia de fata, este vorba de un teren apartinand ... (vezi toată discuția)