avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am o garsoniera dinainte de casatorie si un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am o garsoniera dinainte de casatorie si un apartament ...

Buna ziua. Am o garsoniera dinainte de casatorie si un apartament de 3 camere cumparat cu actualul sot. Am un fiu din prima casatorie. Daca decedez inaintea sotului meu ce as putea sa fac pentru a fi sigura ca fiul meu il va lasa sa locuiasca pe sot in apartamentul comun pana cand acesta va deceda? Mentionez ca garsoniera o voi lasa fiului meu, precum si cota parte din apartament, deoarece sotul meu este de acord. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2025
Florina02, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti un testament in care specificati ca lasati fiului garsoniera si cota dvs. de apartament , iar sotului uzufructul acestei cote , cred ca asa se poate , va spune notarul . Bine ar fi ca si sotul dvs. sa va lase uzufructul cotei lui , ca nimeni nu stie care “ pleaca “ primul .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uzufructul sau abitatia, vedeti ce diferente sunt si alegeti.
Multumesc.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa faceți nimic.
Soțul oricum are jumătatea lui de drept din apartament, deci va fi coproprietar cu fiul și va putea locui în imobil.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista o problema practica daca sotul ramane cu proprietatea pe 5/8 si fiul cu 3/8 daca cei doi nu se inteleg, pentru ca se pot initia partaje (care inseamna costuri si stres) si uneori se poate cere o lipsa de folosinta. Nu mai spun ce le vine unora in cap cu inchiriatul partii lor...
Pentru ca sotul sa poata sta in imobil fara costuri si netulburat, as recomanda un act totusi.
In plus, intr-un testament s-ar putea regla si altele...

Alte discuții în legătură

Buna seara detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala ... Raul611 Raul611 Buna seara Detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala sotie. Cu actuala sotie nu am copii, dar am un fiu dintr-o alta casnicie. In caz de decesul ... (vezi toată discuția)
Cum se vor impartii bunurile intre fiul meu si (viitoare sotie)? istvanocsi istvanocsi Buna ziua As avea si eu o intrebare .Sunt divortat din 2006,am un fiu acum are 24 ani.Sunt intro relatie consensuala cu o doamna din 2007,care si la randul ... (vezi toată discuția)
Impartire succesiune ionita.oana1 ionita.oana1 Apelez si eu cu o problema la dumneavoastra: sotul a murit acum 3 luni si am ramas eu adica sotia si 2 fiice pe care le aveam.. As dori sa stiu la cit timp ... (vezi toată discuția)