avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua, Agentul constatator a trecu gresit si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua, Agentul constatator a trecu gresit si incomplet in ...

Buna ziua,
Agentul constatator a mentionat gresit si incomplet in procesul verbal de contraventie, adresa mea de domiciliu/ resedinta împiedicând corecta identificare a contravenientului și comunicarea actelor de procedură.
Poate atrage asta nulitatea procesului verbal de contraventie?
Multumesc si o zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2025
Mihai9301, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:49, 9 Martie 2025
Buna ziua

Acestea nu sunt motive care sa atraga nulitatea absoluta. Contravenientul, persoana fizica, se identifica prin nume, prenume, cnp.

Adresa exacta a sediului e cerinta numai in cazul persoanelor juridice.

Comunicarile eventuale catre persoanele fizice nu se fac pe baza datelor de domiciliu din PV, ci pe baza informatiilor de la directia publica de evidenta a persoanelor si a starii civile.

Prin urmare puteti contesta acel PV, dar sansele de reusita sunt mici.
1. Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal.

2. În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoștință contravenientului dreptul de a face obiecțiuni cu privire la conținutul actului de constatare. Obiecțiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte mențiuni", sub sancțiunea nulității procesului-verbal.

3. Vedeti si
[ link extern ]

[ link extern ] /
Bună ziua, vă mulțumesc pentru răspunsuri. Ca să fiu mai explicit, agentul a trecut in PV, scara 51 in loc de scara 5, și numele apartamentului lipsește.
In plus la sancțiuni complementare este completat doar asta:
“ Suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadã de: 90 zile, începând cu data de….”fara a menționa explicit art care dispune aceasta sancțiune.

Este vreuna din situațiile de mai sus, motiv de nulitate?

Va mulțumesc
Buna ziua

Nu, nu sunt.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu : indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția;

Lpsa celorlalte elemente obligatorii, enumerate la art. 16 din OG nr. 2/2001, poate atrage nulitatea relativă , astfel că nu poate fi invocată de către instanța de judecată din oficiu, ci doar de către petent, care trebuie să facă dovada producerii unei vătămări ce nu poate fi înlăturată altfel decât prin anularea procesului-verbal de contravenție.

Alte discuții în legătură

Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)
Când poate fi anulat un proces verbal de contravenție încheiat de un agent al poliției rutiere? c0sminvl c0sminvl Buna seara,am si eu nevoie de cateva informatii: 1.Faptul ca agentul nu mi-a precizat si nu mi-a spus sa scriu sau sa nu scriu daca am mentiuni poate duce la ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)