Bună seara,am o mica problema, am un copil de 9 ani,sunt divorțată de tatăl copilului dar încă suntem împreună,el este plecat cu munca în Danemarca, eu lucrez,în timpul săptămânii copilul e la bunicii de pe tata,de 2 ani de zile,ca pana atunci a avut grija ai mei cât eram eu la munca,deci acum copilul sta la socri de luni pana vineri,iar vineri dupa amiaza pana duminica la mine,bunica îl ajuta la teme se ocupa de el bunicul are un temperament cam prost vorbește urat,acum 2 saptcopilul a fost operat de fimoza,m-au găsit pe mn vinovata ca nu șanț o mama bună,în seara asa a avut o "discuție" cu soțul,și i-a zis ca ce el nu poate sa se ducă în instanta pentru nepot ca eu nu îs o mama bună,întrebarea mea e bunicii pot face în asa fel încât sa te decada di drepturi și sa ia copilul?
Nu. Autoritatea parinteasca se exercita de catre parinti. Oricum ceea ce povestiti dvs nu este nici pe departe ceva ce sa atraga decaderea. Fimoza este normala la baieteii de varsta frageda, operatia este una de rutina, nu va face asta asta o mama rea, nu exista acte de natura a atrage decaderea.
Din contra daca dvs nu considerati mediul de la bunicii paterni adecvat, puteti lua minorul la dvs sau lasa in grija bunicilor materni.