avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara, al doilea copil se va naște cand primul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara, al doilea copil se va naște cand primul copil va ...

Bună seara, al doilea copil se va naște cand primul copil va avea 1an si 4 luni, cum se va calcula atunci indemnizația ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 9 Martie 2025
1. Pe perioada suprapunerii situațiilor, cuantumul indemnizației lunare se majorează cu 50% din indemnizația cuvenită, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

Adica , veti primi indemnizatia CCC1 + 50% din indemnizatia CCC1

2. Indemnizatia CCC2 = indemnizatia CCC1
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! as dori sa stiu cum ar trebui sa procedam in urmatorul ... Berna24 Berna24 Bună ziua! As dori sa stiu cum ar trebui sa procedam in urmatorul caz. În prezent sunt în concediu pentru creșterea copilului (și primesc ... (vezi toată discuția)
Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este ... Ioan81 Ioan81 Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este din nou însărcinată ( avand gemeni) si urmeaza sa nasca inainte de a implini primul copil 2 ... (vezi toată discuția)
Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, ... Florey Florey Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, cum se prelungeste concediul de ingrijire? Voi avea 1 an pentru primul si 2 ani in continuare ... (vezi toată discuția)