avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Urmeaza ca eu si fostul sot sa vindem un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Urmeaza ca eu si fostul sot sa vindem un imobil in ...

Buna ziua
Urmeaza ca eu si fostul sot sa vindem un imobil in val de 115 mii €. A fost achizitionat prin credit ipotecar, credit in curs. Pe CF apare cota parte 1/1. Verbal si la notar am cazut de comun acord ca totul sa fie 50/50 din valoarea lui. Eu sunt principal la credit, el este co-platitor. Pe cf am intampinat o problema, am descoperit ca are datorii la executori, cam 4-5 dosare de care nu stiam. A venit cu solutia ca din avansul cumparatorilor -27 mii € , 25 sa mearga spre el si prin ante ctr am specificat ca se obliga sa achite suma spre creditori, si 2 mii€ mie. La banca mai sunt de achitat 62 mii €. La fel in ante ctr s a stipulat tot ce trebuia incat din profit fiecare sa ramana cu jumatate. 115.mii valoare imobil. 62 creditul pt a l radia, 27 mii avansul. Astfel ca profitul ar fi 53mii € care sa se imparta. Dupa ce se achita acele datorii din avansul cumparatorilor catre creditorii din cf pe numele lui, o sa iasa un Cf curat. Se mai transfera de catre cumparatori suma de 88 de mii € in contul meu principal de la credit, se achita/scade creditul si raman 26 mii €. Profitul de 53 mii €, 50/50 inseamna ca fiecare trebuie sa ramana cu 26.500 €. Avand in vedere ca el la inceput beneficieaza de 25mii € din avans si eu de 2mii €, ulterior dupa incasarea banilor eu trebuie sa ii transfer 1,500 € ca sa fim amandoi la egal cu sumele ramase profit.
La notar fiind discutate si stipulate a fost perfect de acord. Ulterior, avand in vedere minciuna legata de acele datorii si nesiguranta sa nu mai actioneze astfel, daca revine in instanta sa ma atace in privinta sumelor, avand in vedere cota parte 1/1 stipulata in cf, am inteles de la notar ca judecatorul nu va da curs atata timp cat nu revine cu alte dovezi(inexistente dupa toate calculele) incat el sa mai poata cere ceva.
Si aici intervine intrebarea, cat de sigura este aceasta metoda, fara a ajunge in insanta sau la notar pt un partaj, si la fel cat de sigur ar fi ca acest ante contract sa l finalizam la notar sau la agentia imobiliara?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Prima casa - drept de proprietate Adina0686 Adina0686 Buna ziua, Am sa fiu concisa in ceea ce priveste porblema mea. Am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Conventie (precontract de vanzare-cumparare) broasca maria broasca maria in octombrie am incheiat um precontract de vanzare-cumparare achitand 25% din suma totala,urmand ca in termen de un an sa achit diferenta si sa perfectam ... (vezi toată discuția)