avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Buna ziua! Daca am primit un proces verbal de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Buna ziua! Daca am primit un proces verbal de insolvabilitate ...

Buna ziua!

Daca am primit un proces verbal de insolvabilitate pentru niste obligatii fiscale mai vechi, inseamna ca aceste datorii se vor sterge automat din evidenta fiscala sau trebuie sa mai fac eu alte demersuri pentru acest lucru?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 11:04, 10 Martie 2025
Bună ziua,

Înseamnă că organul fiscal nu a găsit bunuri ale societății pentru a le executa sau bunurile nu au o valoare suficient de mare pentru a acoperi datoriile. De la data emiterii procesului verbal de insolvabilitate curge un nou termen de prescripție de 5 ani începând de anul următor. Foarte probabil ca organul fiscal să dispună și obligarea administratorului statutar personal la plata datoriilor societății.

Dacă datoriile sunt mai mari de 50.000 lei organul fiscal va cere intrarea în insolvență.

Sper să vă fie de folos informațiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firmă inactivă, care are datorii către stat de peste 40.000 lei, dar fără bunuri mobile/imobile, poate solicita intrarea în insolvență? utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua! Am si eu urmatoarea intrebare: o firma inactiva care are datorii catre stat peste 40.000 lei dar fara bunuri mobile/imobile poate solicita ... (vezi toată discuția)
Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara ... annnamm annnamm Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara insolventa totala ? Daca se intra in aceasta procedura inseamna ca datoriile vor fi sterse ... (vezi toată discuția)
Datorie la anaf notafraiddd notafraiddd Datorie la ANAF Buna, in 2008 am infintat o firma impreuna cu sotul meu si inca un asociat. Toti aveam functia de administrator. Eu si sotul meu nu ne-am ... (vezi toată discuția)