avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constituire ca parte civila in penal respinsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constituire ca parte civila in penal respinsa

Am depus plingere impotriva rezolutiei procuroruluide netrimitere in judecata (art .278 ,ind.1c.p.p).Fiind parte vatamata am dorit sa ma constitui parte civila deoarece mi-a fost distrus gardul provocindu-mi daune materiale.Am cerut acest lucru doamnei presedinte in instanta .Mi sa respins aceasta cerere pe motiv ca nu sintem in civil.Doresc sa stiu daca nu cumva a procedat gresit deoarece conform legi cap.II,sectiunea a II-a,C.proc.pen.era normal sa mi se accepte aceasta cerere.Mi-a spus ca nu are legatura una cu alta ca aceasta e plingere impotriva procurorului.Dar daca in acest proces este si intimata citata nu era normal sa mi se accepte cererea ca sa pot cere despagubiri.Va multumesc :(
Cel mai recent răspuns: flamingo , utilizator 10:23, 12 Februarie 2010
Constituirea ca parte civila intr-un proces penal se face pana la citirea actului de sesizare.
Puteti cere daunele provocate prin savarsirea faptei, pe cale de actiune separata, in instanta civila.
Nu sa citit Actul de sesizare fiind prima infatisare a intimatei respectiva o cerut aminare sa-si angajeze aparator, nici nu i sau comunicat motivele de ce este citata.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
flamingo, utilizator
pe buna dreptate vi sa respins cererea de constituire parte civila intrucat dosarul penal pe fond nu a mai ajuns in instanta.. a ajuns doar plangerea dvs impotriva rezolutiei procurului de neinceperea urmaririi penale... e alta mancare de peste.. faceti actiune civila separat de actiunea penala.. alata solutie nu e sa va recuperati prejudiciul.. din cate imi dau seama in speta dvs nu au fost suficiente elemente care sa justifice ca fapta savarsita impotriva dvs, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de distrugere si din acest motiv nu sa dispus urmarirea penala
Va puteti constitui parte civila daca se intoarce dosarul la procuror sau daca se judeca cauza, nu plangerea pe 278.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiilor procurorului ruxandra11 ruxandra11 Buna ziua, Unchiul meu a depus o plangere la procuratura impotriva parintilor mei pentru tulburare de posesie. In urma cercetarilor facute de de politie, ... (vezi toată discuția)
Recurs omul omul buna ziua.am fost cercetat penal oentru viol.am primit o amenda adminstrativa. partea vatamata a facut plangere impotriva rezolutiei,prim procurorul a ... (vezi toată discuția)
Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)