avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rata dobanzii legale penalizatoare intre profesionisti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rata dobanzii legale penalizatoare intre profesionisti ar fi ...

Rata dobanzii legale penalizatoare intre profesionisti ar fi sa zicem in 2024 si 2025 in jur de 15% pe an, nu? (7% BNR + 8 pct proc). Adica la o suma de plata la 01.01.2024 de 10.000 lei, ar fi in martie ac in jur de 1500 + 400 lei? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Restituire imprumut in transe eugen82 eugen82 Cu mai bine de un an in urma am imprumutat pe cineva cu suma de 10.000 euro pentru 3 luni. Am redactat in scris un act. I-am dat numarul meu de cont in ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda legala Conform prevederilor art. 43 C. com. + OG 9/2000 pentru sumele neachitate creditorul este indreptatit sa calculeze dobanda legala (in situatia in care nu are o ... (vezi toată discuția)
Dobanda penalizatoare contracte 2016 alinanicoleta86 alinanicoleta86 Buna ziua, In relatiile contractuale dobanda penalizatoare se stabileste cu acordul partilor. daca nu este scris in contracte se calculeaza cf. ratei de ... (vezi toată discuția)