avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferență an construcție imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferență an construcție imobil

Subiect: Diferență între anul construcției din certificatul energetic și acte — Ce pot face?

Bună ziua,

Am cumpărat un imobil bazându-mă pe certificatul energetic, care indică anul construcției 1950. În schimb, în documentele pentru plata impozitului apare anul 1940.

Întrebări:
1. Pot cere despăgubiri pentru informații false sau viciu ascuns?
2. E mai bine să mă adresez primăriei pentru clarificări sau direct unui avocat?
3. Care ar fi pașii recomandați în această situație?

Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:55, 10 Martie 2025
Buna ziua

1. viciul ascuns este acela care nu poate fi cunoscut de un cumparator prudent si diligent fara ajutor de specialitate. Ori, anul constructiei ar fi trebuit sa reiasa din actele de proprietate, nu din certificatul energetic. Un cumparator prudent si diligent verifica corectitudinea informatiilor din acte.
2. care este anul constructiei asa cum apare in actele de proprietate si la cadastru? 1950 sau 1940? e posibil sa fie o greseala la primarie.
3. verificati inainte care e anul real al constructiei. acest lucru il faceti citind actele de proprietate, contractul de vanzare-cumparare si extrasul de carte funciara. dupa asta verificati unde e greseala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am achizitionat un imobil mai exact o casa - constructie ... Andreea.i.m Andreea.i.m Buna ziua! Am achizitionat un imobil mai exact o casa - constructie mixta chirpic si BCA in anul 2023. Am observar dupa ce ne-am mutat ca era plin de ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan devenit extravilan Anniko Anniko Am cumpărat un teren intravilan in anii 90, iar în 1999 am trecut pe numele nostru prin sentinţă civilă. În toate acte oficiale legale emise de ... (vezi toată discuția)