Bună seara! Eu lucrez, soțul nu lucrează - salariul meu este bun comun? Apartamentul în care stăm este al lui dinainte de căsătorie - eu sunt obligată să plătesc cheltuielile de întreținere facturi etc singură fără contribuția lui el nefiind angajat de aprox 2 ani? Cum se poate regla aceasta situație legal? Nu mi se pare normal să plătesc toate cheltuielile cu un apartament care nu este al meu inclusiv impozite, taxe și sa îi întrețin astfel soțului meu proprietatea.
Conform Codului Civil, soţii sunt obligaţi să îşi acorde sprijin moral și material reciproc.
Ei sunt obligaţi să contribuie, în raport cu mijloacele fiecăruia, la cheltuielile căsătoriei, dacă prin convenţie matrimonială nu s-a prevăzut altfel.
Tot conform Codului Civil, veniturile din muncă (salariul) sunt considerate bunuri comune.
Nu vă obligă nimeni să rămâneți într-o căsnicie în care simțiți nevoia unor pârghii legale care să reglementeze situația dintre dumneavoastră și soț.
Mulțumesc pentru răspuns! Tocmai ptr ca soții au această obligație de a se susține moral a devenit frustrant să plătesc singură toate cheltuielile și să nu îmi mai văd capul de treabă în timp ce soțul se relaxează de peste 2 ani…..