avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua, am reparat mașina în service BMW ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua, am reparat mașina în service BMW bavaria, iar la ...

Bună ziua, am reparat mașina în service BMW bavaria, iar la predare mi a plesnit un furtun, iar ei au spus ca nu sunt obligați să îmi arate video cum s a lucrat la mașina, ca nici ei nu îmi cer mie din sufragerie, ca ei nu sunt instituție publică, și ca nu am cum să demonstrez ca ei au greșit, ba am fost amenințat pe partea juridică
Întrebare, este service-ul obligat să îmi prezinte dovada video cu reparația mașinii mele ? Am depus plângere la ANPC
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:32, 11 Martie 2025
Buna ziua

Ei sunt obligati, vorbim de legea 51/2013

Mai multe detailii aici: www.avocatnet.ro/articol_322...

Art. 3. -
(1) Conformitatea activităţilor prevăzute la art. 1, executate, se verifică prin inspecţie cu dispozitive, echipamente şi tehnologii specifice, care să garanteze că vehiculul supus acestor activităţi corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie a vehiculelor rutiere.
(2) Operatorul economic asigură posibilitatea ca beneficiarul să asiste vizual, într-un spaţiu special amenajat, în condiţii de siguranţă, separat de spaţiul de lucru, în mod direct sau prin intermediul unui sistem video, la modul în care sunt executate activităţile prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a), în care sunt utilizate piesele, ansamblele şi materialele şi în care este efectuată manopera.
(3) La cererea beneficiarului, operatorul economic asigură accesul acestuia la facilitatea prevăzută la alin. (2).
(4) Operatorii economici sunt obligaţi să înregistreze rezultatele verificărilor executate conform alin. (1), să menţină dovezi care să demonstreze conformitatea activităţilor executate cu condiţiile tehnice şi de calitate impuse şi să asigure respectarea prevederilor alin. (1)-(3).
Multumesc, și care este procedura ? ANPC sau avocat ?
Buna ziua

Daca ati fost in calitate de persoane fizica, atunci ANPC.

Daca nu rezolva cu ANPC, atunci luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot preveni furt/inlocuiri de piese auto Vulturudac Vulturudac cum pot preveni furt/inlocuiri de piese noi cu altele uzate in service reprezentanta cu ocazia reviziei anuale obligatorii la o masina noua? (vezi toată discuția)
Răspuns de la anpc privind comisionul bancar plătit de proprietari codrutz2007 codrutz2007 Buna seara .Asa cum v-am promis am sa atasez un link extern privind petitia catre ANPC impotriva asociatiei de proprietari care imi spun ca nu este de ... (vezi toată discuția)
Vinzare en gross lilianadnc lilianadnc Buna seara,as dori sa stiu daca o societate are ca activitate comert cu ridicata al combustibililor solizi,lichizi si gazosi,mai precis de uleiuri minerale ... (vezi toată discuția)