avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama decedata, nu s a facut succesiune după ea. Mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama decedata, nu s a facut succesiune după ea. Mai am doua surori. Eu ma ocup ...

Bună ziua. Mama este decedata. Mai am doua surori. Eu ma ocup de tata. Ce demers legal poate fi făcut pentru a evita dezbaterea succesiunii cu cele doua surori care nu se ocupa de el, sunt plecate în Spania. Se face contract de întreținere sa mi lase casa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: stef27 , utilizator 20:22, 12 Martie 2025
Cel mai bine ati discuta aceste aspecte cu un avocat... ca nu este asa simplu cum pare si sa nu faceti treburile aiurea, surorile sa atace actul si sa castige...
Plus ca mai este vorba si de rezerva succesorala...
S-a facut succesiune dupa mama ? Daca nu , este inevitabil sa se faca inainte ca tata sa va faca contract de intretinere pentru partea lui .
Nu s a făcut succesiune după mama. E chiar greu sa vina cele 2 surori din Spania. Ar putea sa dea declaratie de renunțare prin consulat?
În primul rand, tata nu e unicul proprietar al casei, încât sa hotărască singur și sa încheie acte.
Dacă imobilul este bun comun al părinților și mama a decedat, iar dvs nu ati dezbătut moștenirea, jumătatea mamei este în aer.
Moștenitorii pe jumătatea mamei sunt tata și copiii.
Deci tata are numai o cota parte din casă.
Dacă surorile dvs nu sunt interesate se absolut niciun bun lăsat de mamă, pot da declarații de renunțare la moștenire, la Ambasada sau Consulat.
Ulterior, dvs și tata trebuie sa dezbateti moștenirea după mamă, sa faceți documentația cadastrala, sa vă intabulati certificatul de moștenitor și abia după aceea, puteți încheia cu tata un contract de întreținere.
Mai trebuie menționat, ca dacă sunteți căsătorită, cota pe care o veți dobândit de la tata în baza contractului de întreținere, va fi bun comun cu soțul, iar în caz de divorț, se va împărți la partaj.
Mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa decesul unui parinte marietaciolan marietaciolan Buna dimineata,va rog sa-mi expicati si mie ce mai pot face in urmatorul caz: tata a decedat acum 15 ani,am fost 4 frati dar o sora a decedat si am ramas 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută cipy35 cipy35 Buna Ziua Am si eu o intrebare legata de succesiune dar mai intai sa va spun povestea. Noi suntem doi frati iar parinti nostri au decedat demult adika Tata ... (vezi toată discuția)
Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. intre timp mama ... Perr Perr Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. Intre timp mama mea a decedat. Eu, ca unicul copil ( baiat ), nu am fost trecut in actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)