avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... schimbare ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

schimbare ipoteca

buna, am luat un credit in 2008 de 58.000 de lei de la o banca din cluj si am girat cu un ap de 2 camere, acum din cauza crizei am ramas in urma cu ratele si vreau sa schimb ipoteca pe alt apartament deoarece vreau sa vand ap ipotecat si sa-mi achit creditul integral, dar directorul de la aceasta banca nu este de acord cu acest lucru motivand ca sunt rau platnic. precizez ca la aceasta data sunt cu ratele la zi. ce este de facut? angajatii bancii imi zic sa-mi caut un cumparator care are banii toti dar in ziua de azi putini sunt aceia, toti sunt cu ''prima casa''. multumesc anticipat
Salut,

Ipoteca nu se paote muta fara acordul expres al creditorului respectivei ipoteci.
Fara acordul ( semantura la notar) directorului nu veti putea face nimic.

cu stima
legal nu am dreptul de a schimba ipoteca? sau trebuie sa stau la bunavointa directorului?
Legal nu aveti dreptul sa schimbati ipoteca fara acordul creditorului, in cazul dvs. fara acordul respectivului director ( care in fapt este si reprezentantul respectivei sucursale bancare). Deci aveti dreptul sa o mutati dar acest drept e conditionat de acordul creditorului.

cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara bigbos bigbos am si eu o intrebare am un apartament si este ipotecat la banca am girat pe cineva cu el si eu sunt titularul locuintei pot trece pe numele copilului de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar!!! imposibilitate plata sebycopilu sebycopilu Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat daca se poate din partea unui specialist. Mama mea a contactat un credit ipotecar de 70.000 euro pentru achizitia unui ... (vezi toată discuția)
Problema cu o ipoteca whitetulip whitetulip Buna ziua! Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema: sotul meu a facut o linie de credit si deoarece suma era destul de mare am girat cu apartamentul meu. ... (vezi toată discuția)