avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Temei legal obligația de a face
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Temei legal obligația de a face

Doresc să solicit instanței constatarea prescripție unei datori față de asociația de proprietari. De asemenea, doresc să solicit instanței obligarea asociație de proprietari la regularizarea listelor ulterioare de cheltuieli, cu valoare sumei prescrise. Care este temeiul legal pentru obligația de a face?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:30, 15 Martie 2025
Stimabile,
Mergeti in instanta si sustineti-va argumentele, iar instanta o sa hotarasca toate aceste lucruri.
Ce raspuns asteptati de la noi? Pe bune!
Si ce motiv aveti sa solicitati prescriptia ?
De la d-voastră chiar nu așteptam nici un răspuns. Am crezut că aici sunt și persoane mai informate și competențe, care pot răspunde la această întrebare.

Adam Grecu a scris:

Stimabile,
Mergeti in instanta si sustineti-va argumentele, iar instanta o sa hotarasca toate aceste lucruri.
Ce raspuns asteptati de la noi? Pe bune!

Bun asa. Iata, @ausfahrt, a pus o intrebare suplimentara, poate ne explicati...
Dar va dau un sfat, asa ca de la nestiutor la un altul, mai nestiutor: mergeti in instanta, sustineti-ba cauza cu argumentele pe care banuiesc ca le aveti si instanta va hotari.
Adica mai pe romaneste, putem noi discuta aici, pana maine, doar o hotarare valabila o s-o obtineti doar de la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor catre asociatie TIKATA TIKATA Buna dimineata As dori sa va intreb daca am penalitati la intretinere nu am fost dat in judecata nici somat de vreun executor si datoriile au mai mult de 3 ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii asociatia de proprietari andreicsm andreicsm Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am datorii la asociatia de proprietari incepand cu luna septembrie 2013 (ultima intretinere achitata a fost ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta calculul cheltuielilor și penalităților? pe listele asociației nu apar 3 proprietari ai spațiilor comerciale de la parter danielnicolae danielnicolae Pot contesta calculul cheltuielilor catre asociatie si a penalitatilor ,eventual anularea lor ,daca pe lista de cheltuieli nu apar 3 propietari ai spatiilor ... (vezi toată discuția)