avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va salut ! Am cumpărat o mașină în Germania și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va salut ! Am cumpărat o mașină în Germania și vreau să ...

Va salut ! Am cumpărat o mașină în Germania și vreau să o înscriu acolo. Problema e că au alt sistem, când vrei sa faci asigurarea auto . Îți dă lista cu toti brokeri de asigurări, ai lo,r în care nu se regăsesc cei din România pentru a se vedea la ce nivel de asigurat ești. Eu am B3 in Romania , Cum să fac sa se poată echivala in Germania acest nivel!?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
Valigheta, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:22, 12 Martie 2025
Buna ziua

Clasele bonus/malus nu se echivaleaza intre tari.

Ati putea solicta de la BAAR un certificat de daunalitate ([ link extern ] .

Desi nu aveti nici o garantie ca firmele de asigurare din Germania vor tine cont de acest document, nu aveti nimic de pierdut daca incercati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonus malus Madali961 Madali961 Buna ziua. as dori sa stiu daca bonusul malus se aplica in alt stat. Cum eu am avut asigurate rca in romania ai sunt rezident in italia cu noua lege nu mai pot ... (vezi toată discuția)
art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)